Unde poţi face excursii pentru o zi în România

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 09 iulie 2021, 16:42

Ca să te bucuri de o scurtă vacanţă la sfârşit de săptămână, nici lipsa concediului şi nici vremea capricioasă n-ar trebui să fie un obstacol.

Într-o scurtă escapadă din oraş poţi ajunge să vizitezi locuri extrem de pitoreşti şi destinaţii spectaculoase, într-o singură zi de călătorie.
Iată câteva locuri frumoase din România, pe care merită să le incluzi în itinerariul tău prin ţară.

Paltinu şi valea Doftanei

La 120 de kilometri de Bucureşti, în judeţul Prahova, descoperi un loc extrem de frumos şi liniştit.
Valea Doftanei este de un farmec pitoresc aparte, dar şi un edificiu autentic al perioadei comuniste, de pe vremea când se făcea înregimentarea pionierilor. Ca sa ajungi pe Valea Doftanei trebuie să treci barajul Paltinu, înalt de peste 100 de metri, iar mai jos, în vale, oglindeşte Păltinoasa, unul dintre cele mai frumoase lacuri din ţară.
Cheile Doftanei sunt la câţiva kilometri de lac, iar dacă ai ajuns aici, descoperi şi ruinele Bisericii Vechi din satul Trăisteni sau rezervaţia de brad natural Glodeasa, veche de peste 100 de ani. Poţi să faci un popas la stânile risipite pe valea Doftanei, se pot face drumeţii montane prin împrejurimi, dacă vremea este bună, iar seara, la un foc de tabără, se pot asculta legende povestite cu măiestrie de ciobanii locului.

Cheia – Muntele Roşu

Poalele Ciucaşului este, de asemenea, o alternativă pentru o drumeţie antrenantă la munte. Dacă iei drumul spre Ploieşti şi apoi către Măneciu, în circa trei ore şi 120 de kilometri de mers ajungi la Cheia.
De aici, Valea Teleajenului şi munţii Ciucaş oferă o panoramă splendidă asupra zonei, cu privelişti incredibile, pante şi stânci spectaculoase care, vara, sunt pline de bujori de munte.
Te poţi odihni la Complexul Muntele Roşu, un loc vestit pentru bucatele tradiţinale savuroase.

Muzeul Chihlimbarului

Construit de locuitori în 1973, la Colţi există singura colecţie de chihlimbar din ţară şi una dintre cele mai frumoase din lume.
Deşi seamănă cu o casă ţărănească, Muzeul Chihlimbarului ascunde o colecţie impresionantă de pietre semipreţioase, flori de mină, mostre de chihlimbar, fotografii, bijuterii din epoca modernă, precum şi obiecte de etnografie şi artă populară autentice.
Cât despre colecţia de chihlimbare, nicăieri nu se întalnesc atâtea nuanţe de culori – de la negru opac la verde, galben, maro sidefat, până la galben strălucitor.

Pentru a ajunge la Colţi, trebuie să urmezi DN 10 Buzău -Braşov, până în localitatea Pătârlagele, după care se parcurg pe drumul judeţean Valea Sibiciu – Colţi 13 km.

Vezi şi alte destinaţii potrivite pentru o zi de vacanţă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!