De ce toate personajele Disney sunt orfane de mamă

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:49
Albă ca Zăpada, Ariel, Belle, Bambi, Cenușăreasa, Dumbo, Jasmine, Pocahontas, Pinocchio, iar lista poate continua la nesfârșit. Toate personajele create de Disney au un lucru în comun: sunt orfane de mamă. Te-ai întrebat vreodată care este motivul?

Citește și – Basm adevărat: „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici” au existat în realitate

Misterul din spatele acestui șablon trist a fost dezvăluit de Don Hahn, producătorul animațiilor „Beauty and The Beast”, „The Lion King” și al multor alte filme Disney. Primul motiv pe care producătorul îl oferă este unul evident.

„Filmele Disney sunt despre maturizare, despre creştere. Animaţiile durează 80 – 90 de minute și sunt despre acea zi din viaţa ta când trebuie să îţi asumi şi să accepţi responsabilitatea. Leul Simba a fugit de acasă, dar a trebuit să se întoarcă. Pe scurt, este mult mai rapid să ai personaje care cresc şi se maturizează atunci când nu se ciocnesc de părinţii lor. Mama lui Bambi este ucisă, aşa că Bambi trebuie să se maturizeze şi să crească mare. Belle îl are doar pe tatăl ei, dar acesta se rătăceşte, aşa că ea trebuie să intre în această poziţie de maturizare”, explică Don Hahn.

Cel de-al doilea motiv îl implică pe Walt Disney. După ce a cunoscut succesul în anii ’40, el a decis să le cumpere părinților lui o casă. Înainte ca aceştia să se mute în noua locuinţă, Walt Disney a angajat un bărbat de la studio care să vină şi să repare centrala de încălzire al casei. În prima noapte în care părinţii lui s-au mutat în noua casă, a avut loc o scurgere de gaze. Flora, mama lui Walt, a murit, iar tatăl său a suferit răni grave, care l-au băgat în spital, în stare critică.

După acest eveniment tragic, Disney nu a vorbit niciodată despre moartea mamei sale, simțindu-se vinovat de moartea acesteia.

La fel ca toți eroi și eroinele sale, Walt Disney se numără printre orfanii de mamă.

Citește și – Cartea sau filmul? 5 romane ecranizate în 2016

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!