Cum să obții de două ori mai mult suc dintr-o lămâie

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 29 aprilie 2021, 11:18
E sezonul limonadelor, așa că lămâile nu prea lipsesc din casele noastre. Fiind un ajutor de nădejde și în dietele de slăbit, lămâile conțin multă vitamina C, iar limonadele sunt o alternativă excelentă la sucul din comerț, plin de coloranți, conservanți și mai ales zahăr.

Dar ai observat și tu probabil că, pentru a obține un pahar de limonadă, de exemplu, ai nevoie de cel puțin 2-3 lămâi, uneori poate chiar 4… Pentru că ne place limonada, dar nu ne place să stoarcem chiar atât de multe lămâi pentru a ne potoli setea o singură dată, azi îți spunem un truc foarte util, care te va ajuta să obții de două ori mai mult suc dintr-o lămâie!

E foarte simplu și chiar funcționează, pentru că l-am testat deja.

Cel mai simplu mod prin care poți obține mai mult suc dintr-o lămâie

Dacă până acum trebuia să cumperi 2-3 lămâi pentru un pahar de limonadă, de acum încolo vei putea face aproximativ jumătate de litru de limonadă din doar două lămâi. Trucul despre care îți povesteam mai sus presupune să bagi cele două lămâi la cuptorul cu microunde pentru 10-20 de secunde.

Scoate-le, lasă-le să se răcească, apasă puțin pe ele înainte de a le tăia și apoi stoarce-le. Rezultatul te va surprinde! Explicația acestui truc stă în faptul că, odată băgate la cuptorul cu microunde, acele pielițe interioare ale lămâilor se înmoaie, iar sucul poate circula mai ușor, pentru că nu mai este încapsulat perfect în structurile interioare ale lămâii.

De fapt, poți aplica acest truc și pe portocale, dar și pe alte citrice, pentru că va funcționa la fel. Și, în numai 2-3 minute, te poți bucura acum de o limonadă perfectă, răcoritoare, făcută din mult mai puține lămâi.

5 dintre cele mai cunoscute beneficii ale lămâilor

  • Lămâile sunt un aliat perfect în curele de slăbire. Dacă vei începe să bei un pahar de limonadă pe stomacul gol, vei vedea că în scurt timp, chiar dacă stilul tău de viață rămâne același, vei reuși să scapi de câteva kilograme în plus. Condiția este ca limonada să nu conțină zahăr.
  • Sucul de lămâie este de real ajutor și atunci când suntem răciți. Datorită cantității mari de vitamina C  și antioxidanți din lămâi, răceala poate fi învinsă mult mai ușor.
  • Dacă ai probleme legate de tranzitul intestinal, sucul de lămâie este, de asemenea, un bun aliat în acest sens.
  • Și aftele pot fi vindecate cu suc de lămâie. Pur și simplu trebuie să îți clătești gura de câteva ori pe zi cu suc proaspăt, timp de 2-3 zile.
  • Sucul de lămâie este excelent și în tratamentele cosmetice. Poți scăpa cu ajutorul lui de problema părului care se îngrașă în exces, dar și de tenul cu tendințe de îngrășare.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!