Cum îți poți afla ursitul de Sfântul Andrei

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 27 mai 2021, 11:13
Sfântul Andrei este sărbătorit în fiecare an, în 30 noiembrie. Pe lângă semnificația religioasă a acestei zile, există numeroase superstiții care spun că femeile nemăritate își pot afla ursitul.

Tradiția populară este plină de ritualuri prin care fetele nemăritate își pot afla ursitul în noaptea de Sfântul Andrei. Dacă vrei să îți vezi alesul, îți poți pune sub pernă 41 de boabe de grâu, iar înainte de culcare, te rogi să îl visezi. Poți, de asemenea, să îți faci o turtă foarte sărată, pe care să o mănânci înainte de culcare. Se spune că bărbatul sortit ție îți va aduce o cană de apă în vis. Dacă nu îți apare nimeni, înseamnă că nu îl vei cunoaște în anul care urmează.

Există și un ritual magic pe care îl poți face în noaptea de Sfântul Andrei, pentru a-ți afla ursitul. Trebuie să te dezbraci până la brâu și să te așezi între două oglinzi, cu părul deprins și ținând câte o lumânare în fiecare mână. Uită-te câteva minute în oglinda din față, apoi privește în cea din spate, unde ar trebui să îți apară jumătatea sau scene din viitor.

lumanari care ard in intuneric

Un alt obicei presupune să sfințești o verighetă la un preot și să îl lași într-un pahar cu apă neîncepută. Se spune că dacă ai credință în Dumnezeu, vei vedea chipul ursitului în apă sau îl vei visa.

Află, în noaptea de Sfântul Andrei, dacă te vei căsători

Dacă nu vrei să îți cunoști jumătatea, dar vrei să știi dacă vei avea noroc în dragoste, noaptea de Sfântul Andrei este momentul potrivit să afli. Toarnă 9 cești de apă într-o oală, în seara de 29 de noiembrie, și las-o până a doua zi. Dimineață verifică dacă ai aceeași cantitate de apă. Tradiția spune că, dacă ultima ceașcă nu este la fel de plină, nu te vei căsători în anul care urmează.

Vezi cele mai frumoase mesaje si urari de sfantul Andrei!

Sursa foto: shutterstock.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!