(P) Cofetaria „Dor de Dulce”

De Unica.ro pe

Cine suntem ?
Cineva care se pricepe la scris mai bine decat noi, ne-a spus odata ca oamenii iubesc povestile, iar o poveste buna de regula are toate sansele sa provina dintr-o intamplare reala.
Asadar iata povestea !
Cu ceva timp in urma, un vecin de bloc, cu care incercam sa ne imprietenim, bucatar sef la unul dintre restaurantele bune ale orasului, s-a oferit sa gateasca pentru o masa de pranz intre prieteni.  Si a pregatit un tort de bezea cu fructe de padure absolut senzational.  L-am savurat cu totii si ne-am gandit ca viata pare putin mai dulce, daca ai har in bucatarie.
Dupa desert,  la un pahar de vin, i-am spus vecinului bucatar o gluma ceva in genul „ cine nu are un prieten chef bucatar, ar face bine sa caute pe cineva”. Gluma sau nu, discutia a deviat catre subiectul etern al zilelor noastre: nimic nu mai este ca altadata, iar cofetariile nici atat!
Am incercat sa ne gandim in ce cofetarie am putea  sa gasim ceva in genul desertului pregatit de prietenul nostru. Ok, in restaurantele bune poti gasi diverse deserturi delicioase, pregatite, de regula „in house”, dar sa fim seriosi, daca vrei pentru acasa, sau pentru o ocazie, pretul este maricel.  Insa la cofetarii ne-am impotmolit. Poate sunt, dar nu le stiam noi. A da, stiam una: „Vatra Ardealului”, dar este in Brasov.
Asa ca, mai in gluma, mai in serios, am inceput sa discutam despre cum am face noi o cofetarie in care sa se gaseasca toate deserturile bune pe care ni le-am imagina.
Au trecut doi ani de atunci, iar cofetaria se numeste „  Dor de Dulce”.
Realitatea din spatele povestii ?
Acel tort de bezea cu fructe de padure il puteti gasi in cofetaria noastra. Si alte torturi delicioase si diverse alte prajituri de casa pregatite dupa retete traditionale.
Acum toata lumea spune ca produce alimente ECO.  Nu vom spune asta, e foarte greu de facut cu adevarat, iar preturile ar fi prohibitive. Dar cel putin ne facem singuri blaturile, nu le  cumparam congelate, folosim zahar, faina,  smantana pentru frisca, cremele le fierbem pe aragaz, nu folosim creme instant, nu folosim substante pentru conditionarea gustului, nuca, fructele si arahidele sunt suficiente pentru gust.
Insa lucrul cel mai important este ca: „Avem curajul sa dam propriilor copii, ca desert ,ceea ce pregatim in laboratorul cofetariei noastre”.
Ce planuri avem ?
In primul rand nu vrem sa renuntam la retetele traditionale si la felul in care preparam torturile si prajiturile noastre.  Daca proiectul nostru va functiona in felul acesta, vom continua, daca nu, il vom abandona. Sigur este ca nu vom renunta la a prepara retete traditionale cu ingrediente clasice.
(P) Cofetaria „Dor de Dulce”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro