Cinci cărţi pe care să nu le ratezi

De Roxana Andrei pe

Sunt unele cărţi pe care nu le uiţi şi altele pe care vrei să le reciteşti de câte ori ai ocazia. Sunt unele care-ţi ridică semne de întrebare sau cele care te fierb. Iată cinci titluri care sigur te vor
vor ţine prinsă ore-n şir.

Fiecare roman este captivant şi incitant prin tema aleasă, dar şi prin măiestria cu care autorul reuşeşte să te cucerească.

Un testament francez cu iz sovietic, o poveste de dragoste maladivă, biografia celebrului pictor Paul Gauguin, o carte extrem de tare şi o casă a somnului care oferă trăiri autentice.

„Testamentul francez”
este un roman ce aparţine lui Andrei Makine, o poveste autobiografică care o are în centru pe bunica Charlotte, o franţuizoiacă exilată în Rusia în anii ’20.

Înaintea cititorului se etalează două lumi total opuse: Franţa şi Rusia, una caracterizată prin cuvântul libertate, iar cealaltă prin îngrădire.

În fiecare seară, în balconul cu flori de la marginea stepei ruseşti, bunica începe poveşti presărate cu durere şi speranţă, retrăieşte amintiri şi doruri. Autorul este infulenţat de cele auzite şi se regăseşte captive între cele două lumi paralele.

Editura:
Polirom
Colecţia: Biblioteca Polirom
Preţ:
29.95 lei
Cartea se găseşte în Librăriile Cărtureşti, Librăria Eminescu şi magazinele Diverta.
 
„Scris pe trup”
de Janette Winterson este un roman de-o intensitate greu de suportat. Dragostea care nu cunoaşte limite şi îngrădiri se desfăşoară pentru o femeie pe nume Louise de-o frumuseţe diafană asemeni picturilor prerafelite.

Este  o poveste de iubire maladivă care are ca personaj principal pe cineva fără nume, fără sex şi fără vârstă. Persoana se eliberează de toate trăirile şi experienţele de ordin senzorial prin această scrisoare de dragoste.

Arată o iubire altfel pe care o traduce din limbajul Braille inscripţionat pe trup.

Editura: Humanitas
Colecţia: Raftul Denisei
Preţ: 25 lei
Cartea se găseşte în Librăriile Cărtureşti şi în magazinele Diverta.

„Luna şi doi bani jumate” de Somerset Maugham este un roman inspirat din viaţa celebrului şi controversatului pictor Paul Gauguin.

Charles Strickland este alter ego-ul lui Gauguin care se decide la 40 de ani să renunţe la statutul de bancher şi lumea londoneză în urmă pentru o dorinţă fierbinte: pictura. Pleacă în Paris unde trăieşte în mizerie şi se degradează fizic, însă reuşeşte să-şi îndeplinească visul – acela de a ajunge să picteze în insulele Tahiti.

Este un roman despre un artist care îşi urmează chemarea, un geniu dispus la sacrificiu pentru creaţie, despre puterea de a alege o cale chiar dacă asta înseamnă un nou început.

Editura: Polirom
Colecţia: Biblioteca Polirom
Preţ: 23.95 lei
Cartea se găseşte în Librăriile Cărtureşti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2