Google şi Antoine de Saint-Exupéry

De Nicoleta Galeteanu pe

La 110 ani de la naşterea scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, autorul faimoasei povestiri „Micul prinţ”, Google dedică un logo special astăzi, 29 iunie, în amintirea marelui autor francez.
Romancier, eseist şi reporter francez remarcabil, la vârsta de 43 de ani, Exupéry publica una dintre cele mai populare povestiri pentru copii din toate timpurile, care îl va consacra pentru totdeauna.

Tradusă în 110 limbi, „Micul Prinţ/ Le Petit Prince” este o poveste modernă umanistă, ce surprinde înţelesuri filosofice şi redă experienţele de aviator şi explorator ale autorului, astfel că în fiecare zi Micul Prinţ îi spune câte o poveste naratorului.  

Naratorul este un aviator care, în urma unei defecţiuni la motor, s-a prăbuşit în deşertul Sahara şi încearcă să îşi repare singur avionul. A doua zi după aterizare, aude o voce care îi cere să îi deseneze o oaie.

Micul Prinţ, locuitor al unei planete minuscule, porneşte într-o lungă călătorie prin lume ca să caute adevăratul sens al vieţii.

În cursul peregrinărilor sale ajunge să îşi dea seama că pentru a fi fericit „ajunge să te gândeşti că undeva, printre milioane de stele, există fiinţa iubită”.

Primele operele sale se numără „Zbor de noapte” (distins cu Premiul Femina), „Terre des ommes/ Pământul oamenilor” (premiat de Academia Franceză cu Marele Premiu al Romanului) şi „Pilote de guerre/ Pilot de război”.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro