Semne că ai o inflamație în corp

De Consuela Stratulat, pe
Inflamația cronică poate cauza probleme grave de sănătate, precum Alzheimer sau diabet. Vezi cum îți dai seama că ai această problemă.

Atunci când te lovești la un deget și ți se umflă, ai o inflamație acută, care face parte din procesul de vindecare a organismului și este bună, potrivit yahoohealth.com. Când, însă, suferi de inflamație cronică, lucrurile nu mai sunt atât de bune. De cele mai multe ori, nu îți dai seama că o ai decât dacă îi ceri medicului tău să îți facă un test în acest sens.

Sunt, însă, câteva simptome care ar trebui să te pună pe gânduri. Pentru că pot semnala și alte afecțiuni, este indicat să nu le ignori și să le discuți cu medicul tău.

Ești deprimată

Anumiți cercetători cred că inflamația este una dintre cauzele depresiei. Nu întotdeauna, însă nu trebuie ignorată această posibilitate.

„Dacă urmărești pacienții cu boli de inimă care sunt deprimați, vei vedea că markerii inflamatori sunt mai mari decât în cazul pacienților care nu suferă de depresie”, susține dr. Andrew Miller, medic psihiatru în cadrul Școlii de Medicină Emory, citat de yahoohealth.com.

Iar această situație nu este valabilă doar în cazul cardiacilor. Când cercetătorii au indus inflamația în timpul tratamentului pentru bolnavii de cancer de piele, au observat o creștere a depresiei și oboselii.

Dr. Miller a observat și în studiile sale faptul că o inflamație minoră în organism crește riscul de depresie.

Ai dureri frecvente de stomac

Sindromul colonului iritabil este cauzat de inflamatie. Îl recunoști prin diaree sau constipație, dureri și crampe abdominale și dureri de burtă. Cercetătorii cred, însă, că inflamația provoacă și alte probleme digestive. Boala celiacă, de exemplu, este de asemenea cauzată de inflamații!

Ești mereu obosită

Este normal să fii mereu obosită dacă muncești prea mul, dormi prea puțin sau ai mereu grijă de ceilalți. Totuși, dacă ești epuizată fără un motiv anume, poți da vina pe inflamație, deoarece această problemă poate afecta sistemul nervos central.

De ce apare inflamația cronică?

Inflamația este prima reacție a organismului împotriva toxinelor, a infecțiilor și a rănilor. Când devine cronică, corpul tău este mereu în alertă și îți poate afecta creierul, inima și alte organe. De exemplu, atunci când inflamația persistă în vasele de sânge, duc la depuneri de grăsime pe artere și cresc riscul atacului de cord.

Nu ai nevoie întotdeauna de medicamente pentru a reduce inflamația. Un stil de viață sănătos te poate ajuta să scapi de ea. Renunță la fumat, scapă de kilogramele în plus, de stres și renunță la consumul de alcool.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!