Ai probleme cu telefonul, funcționează greoi, aplicațiile se mișcă sacadat, primești constant mesaje și notificări despre memoria insuficientă a smartphone-ului sau apar probleme ce te indispun? Atunci este timpul să revii la setările din fabrică ale telefonului smart. Cu toate acestea, înainte de a începe această tehnică, este indicat să iei în calcul 4 lucruri esențiale.
Salvează-ți fișierele
Revenirea la setările din fabrică înseamnă pierderea tuturor datelor din telefonul mobil, alături de aplicațiile instalate, informațiile personale, wallpaperul ales, sunetele pentru apel, alarmă și notificări, setările personalizate.
Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a nu pierde integral toate datele personale, fotografiile, contactele salvate în memoria dispozitivul etc, trebuie să faci o copie de rezervă a tuturor acestora, fie pe un cloud online, fie pe un alt dispozitiv: calculator, laptop, alt telefon, hard disk extern, stick de memorie.
În funcție de câte informații ai stocate pe telefon și care este memoria internă totală a acestuia, transferul poate dura mai mult sau mai puțin. De exemplu, telefoanele Realme din oferta Mobino pot avea între 32GB și 256GB spațiu intern de stocare, pe când alte modele au doar 8 – 16GB, iar unele telefoane din ultimele generații pot chiar să depășească 512 GB, așa că durata unui transfer complet diferă de la un caz la altul.
Nu în ultimul rând, nu trebuie să-ți faci griji de aplicațiile plătite în Google Play deoarece acestea vor putea fi descărcate ulterior pe telefon, doar conectându-te cu același cont prin care ai plătit jocurile sau programele respective.
Pentru telefoanele Android sunt necesare datele de pe contul de Google, precum și alte informații de securitate; acestea arătând că resetarea smartphone-ului este realizată de tine sau de o persoană cu acces la toate aceste informații.
Pentru a realiza acest lucru este necesar să știi parola contului de Google și să te conectezi de pe un dispozitiv extern pentru a confirma contul înainte de a realiza revenirea la setările din fabrică. Dacă nu îți amintești parola, atunci schimb-o pe aceasta cu una nouă, iar în cazul în care ai cerut înlocuirea parolei cu mai puțin de 24 de ore în urmă, atunci este indicat să aștepți cel puțin încă o zi.
Încarcă-ți telefonul
Un alt sfat de care ar trebui să ții cont este autonomia bateriei telefonului tău. În medie, revenirea la setările din fabrică poate dura între 40 de minute și o oră și jumătate, așa că asigură-te că ai dispozitivul încărcat sau ține-l la alimentat. Conectează-ți telefonul la Wi-Fi sau la Date Mobile deoarece imediat cum se încheie etapa de revenire la setările din fabrică va trebui să te conectezi la contul de Google.
Metode pentru revenirea la setările din fabrică
Meniul Setări. Cea mai cunoscută metodă pentru a reveni la setările din fabrică este cea prin care se accesează meniul „Setări”. Majoritatea mobilelor android, indiferent de brand, au aceleași meniuri, așadar poți accesa această funcție astfel: Settings – System – Reset options – Erase all data/ Factory reset.
Butoane. În cazul în care nu poți accesa telefonul, atunci îl poți aduce pe acesta la setările din fabrică datorită combinațiilor de butoane, precum cele de Lock, Volume sau Camera. Fiecare telefon are o anumită combinație.
De foarte multe ori revenirea telefonului la setările din fabrică poate fi întocmai metoda pe care trebuia să o încerci ca să-i oferi mobilului un nou început. Totuși, dacă problemele anterioare persistă chiar și după resetare, atunci du telefonul la o echipă profesională de service pentru a scăpa de toate situațiile neplăcute, întâmpinate și provocate de telefonul smart!