Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica, apariție în serialul „Profu'”. VIDEO

De Raluca Hagiu, pe Ultimul update Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:26
Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica, apariție în episodul cu numărul 8 al serialului "Profu'", marți, 5 noiembrie, de la ora 21:30, pe PRO TV. Iată cum a fost trecerea de la rolul de jurnalist la cel de actriță pentru o zi.

Cum i-am dat replica lui Andi Vasluianu și el nu a avut nimic împotrivă

Duminică, 29 septembrie. E 6 dimineața. Am început machiajul cu 5 minute mai devreme decât în Call Sheet, planificarea cu ore, secvențe, locații, actori, recuzită, contacte, tot ce trebuie să știe echipa pentru filmare. De obicei mă trezesc cu noaptea în cap doar atunci când trebuie să merg la aeroport. Dar cum viața are umor, azi trebuie să ajung la aeroport, dar nu iau niciun avion.

Pregătirile se întâmplă la „bază”. Locația principală pentru filmare se află pe o stradă din Dorobanți, în casa procurorului din serial, interpretat de Florin Călinescu. Hai că acum sunt colegă de serial și cu Florin Călinescu, nu doar îi dau replica lui Andi Vasluianu. Încep să mă iau în serios.

De-a lungul trotuarului sunt parcate rulotele pentru machiaj, coafură, garderobă. Se luminează tocmai bine, după ce termin machiajul, la 07:10, și intru în garderoba mobilă, să-mi îmbrac costumul pentru rol.

Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica, apariție în serialul „Profu'”. VIDEOIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 9)

Azi sunt stewardesă.

Oh, aerul ăsta rece al dimineții strânge rău, ca o rochie cu două mărimi mai mică. Tremur în rulotă de parcă traversăm o zonă cu turbulențe.

Îmi iau pe fugă o cafea și urc în microbuz, împreună cu o parte din echipă. Țin de paharul ăsta mic ca de Sfintele Moaște. Nu de alta, dar o picătură cât bobul de cafea pe cămașa albă înainte de filmare ar fi… Apocalipsa. Știu eu, conform legilor lui Murphy, dacă ceva poate merge prost, atunci chiar va merge prost.

La 08:38 „dăm un text”, cum se zice între actori. Profu Mișu, actorul Andi Vasluianu, vine în fugă la ghișeul de la aeroport să cumpere un bilet de avion. Aleargă după iubire… Stewardesa de la ghișeu, Raluca Hagiu, schimbă trei vorbe cu el și apoi îi dă biletul de avion.

Letiția Roșculeț, unul dintre cei doi regizori ai serialului, e lângă noi. Ne dă feedback, idei, improvizăm, schimbăm, ajustăm, repetăm. Letiția e o tipă foarte tare. A terminat Regie și Psihologie și are o experiență de peste 15 ani în industria filmului, a lucrat la producții românești și internaționale, a regizat serialul „Triplusec” și, anul acesta, prima piesă de teatru, „Viața la birou”. Și este cel mai calm regizor pe care l-am văzut vreodată!

Toată lumea e pregătită șiiii… Acțiune!

Mișu ajunge în fugă la ghișeu.

– Vreau un bilet, vă rog! Orice…

– Pentru ce destinație?

Între timp se aude un anunț care îl panichează și mai tare pe Mișu.

– Orice! Mă grăbesc, vă rog?

– Orice?

Stewardesa se uită confuză în calculator, alt schimb de replici și… cut.

Între duble încerc să rămân în personaj, să ignor zgomotul, camerele, microfonul de deasupra capului și, în general, orice în afară de ce spun Letiția și Andi. Sunt acolo 100%. Dacă ar apărea o geantă suspectă în aeroport lângă mine, n-aș vedea-o.

Când cred c-am terminat, se mută camerele și focusul de pe Profu pe stewardesă. E momentul să-mi fac un retuș și înapoi la cadru.

Până se rearanjează luminile, îl iau la întrebări pe Andi Vasluianu.

– Ce-ar trebui să știi dacă vrei să faci actorie de film?

– Să fie totul firesc, natural, să nu te gândești la ce ai de făcut. Să faci ce ai face în mod normal. Să nu te duci în gând, în rațional, să rămâi în povestea ta. În secunda în care începi să-ţi confecţioneazi reacţiile, se duce totul.

La 9:30 Letiția strigă „Tras!”, am terminat de filmat scena. Echipa se mută în aripa nouă a aeroportului, unde a doua stewardesă, actrița Camelia Pintilie, îl așteaptă pe Andi. Dar asta e altă poveste.

Dacă vreți să mă vedeți în uniformă, în primul meu rol într-un serial TV, urmăriți episodul numărul 8 din „Profu'”. Marți, de la 21:30, pe PRO TV.

Atenție! Să nu clipiți că s-ar putea să mă pierdeți.

Vezi care sunt cele mai tari filme seriale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!