Leo Iorga se luptă din nou pentru viața sa. Cancerul a revenit

De Oana Dinu pe
Artistul a reușit să învingă cancerul în urmă cu 8 ani, dar o tumoare în stadiu avansat îl aruncă din nou în lupta cu boala cumplită. Pentru a îl ajuta, a fost lansată campania "Alături de Leo Iorga".

Muzicianul român, în vârstă de 54 de ani, are nevoie urgentă de o nouă operație pentru îndepărtarea unei tumori la singurul plămân rămas. Intervenția costă 70.000 de euro și pentru a strânge banii, familia artistului face apel la oamenii ce vor să doneze. Mesajul ce însoțește campania este unul extrem de emoționat:

„Prin cântecele sale, Leo ţi-a fost alături în momente importante şi încă îţi este în amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, „După ani şi ani”, se reîntoarce în atenţia ta pentru a-ţi cere să-i fii şi tu alături de data aceasta. Leo Iorga se luptă cu cancerul de opt ani şi câteodată câştigă şi urcă pe scenă, iar altă dată adversarul devine atât de puternic încât doar împreună cu voi îl poate învinge din nou. Acum e una din acele dăţi în care trebuie să luptăm împreună“, a transmis familia artistului.

Leo Iorga are metastaze la unicul plămân

În 2011, fostul solist al trupei Compact, a fost supus primei operații de extirpare a unei tumori la plămân. De atunci, muzicianul s-a luptat pentru viața sa și a trecut prin numeroase proceduri medicale. Săptămâna trecută, a fost anunțat că boala a recidivat.

„Acum o săptămână, a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas. În 2011 Leo a fost supus primei operaţii pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, după ce şi-a revenit din anestezie, a fost «Când pot să cânt?». Şi după şase luni a urcat pe scenă. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale şi le-a suportat cu încredere şi curaj. A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat şi varianta vaccinului cubanez, a făcut şi imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ţinut departe de scenă şi de publicul care îl iubeşte. Poate că dragostea oamenilor (familie şi fani) i-a dat forţa de a merge mai departe şi de a încerca pe propriul corp orice“, se arată într-un anunț publicat pe pe Facebook.

Operația ce îi poate salva viața nu poate fi efectuată în România, dar o clinică din Germania și-a dat acordul pentru primirea lui Leo Iorga.

„Acum ne aflăm într-un alt impas, deoarece metastazele de la unicul plămân au crescut considerabil, terapia recomandată de medicii din ţară şi din străinătate presupune o intervenţie specială Cyberknife, stereotaxie şi alte proceduri. În România nu există Cyberknife, însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o lună la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg)“, mai scrie anunț.

Donațiile se pot face în conturile deschise pe numele lui Leo, la BCR: Iorga Leonard – BCR; CONT RON: RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001; CONT EUR: RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001; cod swift: RNCBROBU.

Numele lui Leo Iorga este legat de istoria muzicii rock printr-o carieră de peste 30 de ani. Artistul a urcat pe scenă alături de trupe precum Cargo, Compact B, Pacifica, Schimbul 3, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean. În 2017 s-a alăturat ca invitat al legendarei trupe COMPACT B, într-o componență de legendă: Costi Cămărășan (fondatorul formatiei Compact) – chitară, Leluț Vasilescu- tobe, Adrian Ordean- chitară, Adrian ”Coco” Tinca – chitară bass, Adrian Kiseleff- clape.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Gossip Girl se întoarce! HBO pregătește un spinoff al celebrei serii

Gossip Girl se întoarce! HBO pregătește un spinoff al celebrei serii