Jamilia Cuisine s-a vindecat de COVID-19: „Mă simţeam ca într-un vis urât care părea să nu se termine”

De Unica.ro pe

Geanina Avram Staicu (32 de ani), cunoscută în mediul online drept Jamila Cuisine,  celebră în online pentru rețetele sale, a postat pe pagina de Facebook un mesaj către fanii săi în care povestește că a avut COVID-19. Cu toate că mereu s-a protejat, a purtat mască și a păstrat distanţa socială, tânăra nu a scăpat de virusul pandemic și a decis să împărtășească cu fanii ei cumplita experiență prin care a trecut.

„Dragii mei, vreau sa împărtăşesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e inca foarte greu sa vorbesc. Am fost infectata cu virusul SARS-cov-2, adica am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panica. Pentru început nu ştiam cum de tocmai eu m-am infectat. Am purtat mereu masca si am purtat-o corect, am păstrat distanţa socială, nici măcar n-am plecat nicăieri în vacanţă anul acesta, tocmai pentru a mă protejaşii pentru a-i proteja pe ai mei. Mă simţeam ca într-un vis urât care părea să nu se termine”, a scris Jamila, într-un mesaj, pe rețeaua de socializare.

Jamila mai spune că iniţial a refuzat să vorbească public despre această problemă de teama reacției celorlalți, gândindu-se că nimeni nu o va crede și că va urma un val de hate la adresa ei.

Jamilia Cuisine s-a vindecat de COVID-19: "Mă simţeam ca într-un vis urât care părea să nu se termine"

Citeşte şi: Marius Tucă, infectat cu noul coronavirus: „Ţineţi aproape, dar nu mai aproape de un metru jumătate”

„A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliţiei locale, carantinare pentru soţul si copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Ştiam că fie e DSP-ul, fie ambulanţa. Pe scurt a fost o perioadă extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut atunci să spun nimănui. Au ştiut foarte puţine persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalţi. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunţat acelasi lucru. Am decis sa nu fac public lucrul acesta, însa m-am răzgândit şi vă voi spune de ce. În primul rând am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau ca oamenii sa înteleaga că nu e o ruşine. Oricine se poate infecta, iar virusul nu alege. Nu îi trataţi pe bolnavii de Covid ca pe nişte ciumaţi pentru că nu e cazul. Dupa 14 zile nu mai sunt contagioşi, deci  nu mai pot infecta alţi oameni. Apoi am vrut să spun pentru că am văzut că mulţi iau în râs acest virus şi că mult mai mulţi nici măcar nu cred în el”, a mărturisit Jamila.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Aş vrea doar să conştientizăm că virusul există, că putem face forme mai uşoare sau mai grave (în cazul nostru au fost uşoare) şi că cel mai rău, îi putem infecta şi pe cei pe care îi iubim şi care pot avea alte boli care le-ar pune în pericol sănătatea. Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva.  Este foarte important să ne protejam şi da, să purtăm masca care a devenit cel mai urât obiect în perioada aceasta. Masca purtată corect ne ajută să nu raspândim virusul, deci să nu-i infectăm si pe altii”, a completat tânăra.

Pentru a fi cât se poate de credibilă, Jamila a postat pe pagina sa de Facebook inclusiv testul care i-a ieşit pozitiv: „Şi pentru că sunt o persoană sinceră, şi nu v-am minţit niciodată, aveţi şi dovada infectării mele, testul care a ieşit pozitiv. În test veţi citi « detectabil » adică virusul a fost detectat în organismul meu…rămâneţi sănătoşi şi aveţi grijă de voi!”, a încheiat Jamila.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro