Jamie Lee Curtis calcă pe urmele mamei sale, actrița din „Psycho”. E nominalizată la aceeași categorie la Premiile Oscar, 60 de ani mai târziu

De Simona Tudorache, pe

Jamie Lee Curtis calcă pe urmele celebrei ei mame! Actrița a fost nominalizată la aceeași categorie la Premiile Oscar ca Janet Leigh, în urmă cu 60 de ani. Diva recunoaște că nu credea să ajungă vreodată să trăiască un astfel de moment.

Janet Leigh s-a împrietenit cu celebritatea după ce a jucat rolul lui Marion Crane în filmul lui Hitchcock, „Psycho”.

„Știi, nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla asta”, a spus vedeta din producția True Lies.„Faima părinților mei a fost atât de legendară, încât nu am simțit niciodată că aș fi aproape de acest nivel.  Este o legătură de descendență”, a spus Curtis.

Jamie Lee Curtis calcă pe urmele mamei sale, actrița din „Psycho”. E nominalizată la aceeași categorie la Premiile Oscar, 60 de ani mai târziuIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

În urmă cu peste 60 de ani, mama ei, Leigh, a obținut cel mai mare succes cu rolul lui Marion Crane în thrillerul psihologic al lui Alfred Hitchcock, „Psycho” (1960). Pentru interpretarea ei, Janet a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar și a primit o nominalizare la Premiile Oscar.

Curtis a fost nominalizată acum la aceeași categorie ca și cea care i-a dat viață. Premiile Oscar au loc in noaptea de duminică spre luni.

Tatăl lui Jamie Lee, Tony Curtis, a avut, de asemenea, o lungă carieră în actorie. El a atins apogeul popularității sale în anii 1950 și începutul anilor 1960.  A jucat în peste 100 de filme, în roluri care acoperă o gamă largă de genuri.

Jamie Le Curtis, taxată pentru că are părinți celebri

În ultimii ani, actrița a bifat numeroase apariții TV și a făcut dezvăluiri despre părinții săi, Tony Curtis și Janet Leigh.  Curtis a recunoscut că nu a a existat o zi în viața ei profesională în care să nu i se amintească că este fiica celor două vedete.

Comentariile ei au venit după controversată copertă a revistei New York, pe tema nepotismului, care aduce în discuție nume precum Dakota Johnson, Maya Hawke, Zoe Kravitz, Colin Hanks, Miley Cyrus, Hailey Bieber, Gwyneth Paltrow și multe altele. Jamie Lee e actriță de la 19 ani.

Tony Curtis și Janet Leigh, o căsnicie de coșmar

Tony Curtis și Janet Leigh s-au cunoscut la o petrecere. În autobiografia sa, actorul povestea că a fost cucerit de chipul ei angelic.

Leigh a fost impresionată de personalitatea lui Curtis din primul moment. Au făcut schimb de numere şi aşa a început totul. La acea vreme, cariera lui Leigh era susţinută de magnatul Howard Hughes, care era îndrăgostit de ea. S-au căsătorit, dar mariajul fericit de la început s-a transformat într-un coșmar, iar apariția lui Jamie nu a schimbat nimic. Tony era gelos și avea convingerea că ea e curtată de alți bărbați.

Curtis a devenit dependent de droguri și a avut aventuri cu Gloria DeHaven şi Natalie Wood. De cealaltă parte, Leigh abuza de pastile. În 1962, cei doi au divorțat.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!