Interviu cu Randy Fenoli, „zânul” mireselor

De Raluca Hagiu, pe Ultimul update Miercuri, 21 august 2019, 16:24
Să consiliezi 15 000 de femei pe an să găsească cea mai importantă rochie din viața lor pare o misiune imposibilă. Mai ales când viitoarea mireasă își dorește ceva, iar familia are cu totul altă părere. Dar cumva designerului Randy Fenoli îi iese.

interviu

Prezentatorul emisiunii „Rochia perfectă“ este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați consilieri vestimentari din industria matrimonială. Randy a studiat la Fashion Institute of Technology, în New York, a primit două premii de excelență în design în moda pentru mirese, cea mai prestigioasă distincție din domeniu, și a lucrat ca fashion director la Kleinfeld Bridal, cel mai mare salon de rochii de nuntă din lume și una dintre locațiile în care se filmează „Rochia perfectă“. Emisiunea difuzată în 130 de țări poate fi urmărită și în România, de luni până vineri, la ora 13:00, pe TLC.

Emisiune

Într-o combinație de program de modă, povești cu mirese și terapie de familie, sezonul 10 dezvăluie obstacolele cu care se confruntă Randy și colegii lui pentru ca fiecare viitoare mireasă să plece încântată de felul cum va arăta în cea mai importantă zi din viața ei. Iar Randy este convins că, indiferent de siluetă, dimensiuni sau vârstă, fiecare femeie este frumoasă în felul ei. Exact așa cum le întâmpină el de obicei, „Hello, beautiful!“

Hello, Randy! Care sunt tendințele în privința rochiilor de mireasă?

Fie că-ți dorești să fii prințesă sau Audrey Hepburn, să porți dantelă sau să fii pe jumătate dezbrăcată, orice este la modă acum! Rochia îi permite miresei să-și spună propria poveste. O nuntă trebuie să spună povestea mirilor: unde s-au cunoscut, ce mâncare preferă, unde le place să călătorească, ce muzică ascultă, care le sunt hobby-urile, culorile, florile preferate. Pui toate lucrurile astea la un loc, chemi prietenii și familia și ai o nuntă. Iar nunta e diferită în funcție de mireasă.

Ce-ar trebui să știe orice mireasă înainte de a merge la un consilier?

Trebuie să aibă o conversație cu familia. Să stabilească câți bani vrea să cheltuiască. Uneori fiica spune „Bugetul meu e 10 000 de dolari“ și mama „Cum? Credeam că avem doar 3 000 de dolari“. Viitoarea mireasă ar trebui să le spună  părinților: „Bugetul meu e de 1 000 de dolari, dacă nu vreți să puneți diferența, nu-mi arătați o rochie de 10 000 de dolari. Nu vreau să fiu Cenușăreasa, nu-mi arătați o rochie pompoasă și să știți că sunt foarte sensibilă când vine vorba despre șoldurile mele, așa că vă rog să nu spuneți în fața tuturor că un anumit model de rochie îmi scoate șoldurile în evidență, pentru că asta mă va face să plâng“. Deci cel mai important sfat e să poarte o conversație înainte de a merge la show-roomul cu rochii de mireasă. Dar dacă ar face asta, noi nu am mai avea un show (râde).

Cum te descurci cu Bridezillas, miresele dificile?

De cele mai multe ori cu familia miresei trebuie să negociez mai mult. Nu am Bridezillas. Am o mireasă pe un piedestal, care vrea  să arate minunat în ziua nunții ei și totul să fie perfect. Și chiar așa ar trebui să fie!

Care este piesa ta vestimentară favorită?

Sincer? Pijamalele și șosetele. Asistentul meu și cu mine numim asta “uniforma” mea. E primul lucru pe care-l pun pe mine imediat ce ajung acasă.

Ai transmis live de la nunta regală a Prințului William cu frumoasa Kate Middleton. Cum a fost?

Asta a fost cel mai stresant moment din viața mea, pentru că nu aveam prompter. Stăteam la 5 dimineața în fața camerei și colegul care trebuia să mă anunțe când suntem live nu știa sigur când intrăm și atunci mi se sufla în cască tot timpul: zâmbește, zâmbește, zâmbește. A fost cel mai stresant moment din viața mea. M-am gândit că dacă trec peste asta, pot să trec peste orice (râde).

Citește interviul integral cu designerul Randy Fenoli în revista Unica de decembrie 2015!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!