De ce îi era teamă lui Alexandru Arșinel: ”Acest lucru înseamnă totul”

De Unica.ro, pe

Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai mari actori din România. Împreună cu Stela Popescu a bucurat inimile a mii de persoane, de fiecare dată când urcau pe scena teatrului. Dar, la fel ca fiecare om, și îndrăgitul actor avea temeri.

Arșinel a încetat din viață pe 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Actorul și-a petrecut ultimii ani din viață prin spitale, fiind diagnosticat cu mai multe afecțiuni, printre care diabet zaharat și tensiune arterială. Mai mult, în anul 2013, Alexandru Arșinel a suferit și un transplant renal la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. Ultima dată a ajuns la spital din cuaza unor probleme cauzate de statul îndelungat la pat.

Anul trecut, Alexandru Arșinel a fost supus la două intervenții chirurgicale pe cord deschis. Asta după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, iar problemele sale cardiace s-au agravat.

În ultimii ani a trecut, astfel, prin tot ceea ce nu și-ar fi dorit vreodată.

De ce îi era teamă lui Alexandru Arșinel

În urmă cu mai mulți ani, Arșinel a declarat, într-un interviu acordat Libertatea, că îi este teamă de „o boală cronică”.

„Mi-este teamă de o boală cronică, o boală care să te urmărească”, spunea artistul în anul 2010.

Pe lângă acest lucru, gândul său era întotdeauna la public.

„Îmi e teamă şi că nu o să mă mai iubească publicul, mai ales că acest lucru înseamnă toul pentru un artist. Să fi arătat cu degetul pe stradă este determinant pentru un actor”, a explicat el.

„Să nu-l înşel pe Măria Sa, publicul. Publicul m-a înşelat doar atunci când eu am vrut să-l înşel pe el”, spunea atunci Alexandru Arșinel.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!