Chitaristul trupei Queen, dezvăluiri dureroase despre ultimele zile de viață ale lui Freddie Mercury: „Își pierduse un picior”

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Marți, 11 iunie 2019, 10:46
Brian May, chitaristul trupei Queen, a oferit într-o nouă carte câteva detalii dureroase despre lupta lui Freddie Mercury cu SIDA, dezvăluind că artistul și-a pierdut o mare parte din picior înainte să moară și că refuza să vorbească despre boala lui.

Citește și – Cui i-a dedicat Freddie Mercury melodia „Love of My Life”

Muzicianul englez povestește că  toţi membrii trupei Queen ştiau că Mercury fusese testat seropozitiv, însă nimeni nu discuta despre acest lucru. În momentul în care i-a anunţat oficial, artistul a precizat că nu doreşte să vorbească despre boala sa, tocmai pentru a nu-i afecta în vreun fel.

„Sigur, cu toţii ştiam că are SIDA, dar nu voiam să ştim. Ne-a spus atunci: < Nu vreau să vorbesc despre asta şi nu vreau ca vieţile noastre să se schimbe. Asta este situaţia>. Apoi a continuat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat“, a scris Brian May în cartea „Queen in 3 –D”, care urmează să fie lansată zilele acestea în Marea Britanie.

În textul care însoțește această carte cu imagini tridimensionale ale legendarei formații, May a dezvăluit că Freddie Mercury își pierduse piciorul aproape în întregime, cu puțin timp înainte să moară:

„Marea problemă a fost de fapt piciorul, pentru că, tragic, rămăsese foarte puţin din el. O dată, în timp ce luam cina, ne-a arătat şi mi-a spus: „Brian, îmi pare rău dacă te-am întristat arătându-ţi”, iar eu i-am răspuns: Nu sunt supărat, ci doar mă macină gândul că ești nevoit să înduri o suferință atât de cumplită”.

Freddie Mercury & Brian May

Muzicianul Brian May este convins că dacă ar fi primit „cocktailul magic de medicamente” cu doar câteva luni înainte, colegul său de trupă nu ar fi fost condamnat la moarte și ar fi trăit și astăzi.

Solistul trupei Queen, Freddie Mercury, a murit pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza unei pneumonii cauzate de SIDA, la o zi după ce a recunoscut în mod public că a fost depistat cu virusul HIV.

„În urma conjecturii enorme din presă, în ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi am SIDA. Mi s-a părut corect să ţin informaţia pentru mine până acum pentru a proteja viaţa privată a celor din jur. Totuşi, a sosit timpul pentru prietenii şi fanii mei din întreaga lume să afle adevărul şi sper că toată lumea mi se va alătura, mie şi doctorilor mei, în lupta împotriva acestei boli teribile”, a transmis Freddie Mercury printr-un comunicat de presă, cu doar 24 de ore înainte să moară.

Citește și – Cei mai faimoşi homosexuali ai tuturor timpurilor

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!