Afecțiunea cu care se luptă Monica Tatoiu, după ce a învins cancerul în tinerețe: „Boala ia forme foarte urâte”

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Luni, 05 decembrie 2022, 14:53

Monica Tatoiu a vorbit despre afecțiunea cu care se luptă de mai bine de 42 de ani. Vedeta a povestit că suferă de psoriazis încă de la vârsta de 24 de ani și este nevoită să plece constant în Caraibe pentru a se putea bronza.

Monica Tatoiu a povestit pentru că se luptă de mai bine de patru decenii cu psoriazisul, o boală de piele recidivantă. Afecțiunea i s-a declanșat la 24 de ani, iar la 28 s-a agravat și spune că i-a marcat întreagă tinerețea.

Monica Tatoiu a moștenit boala de la tatăl ei

Monica Tatoiu a moștenit psoriazis chiar de la tatăl său. La rândul ei, aceasta a transmis-o și fiului ei, în vârstă de 29 de ani.

Monica Tatoiu a vorbit despre afecțiunea cu care se luptă de mai bine de 42 de aniIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 8)

„Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine, n-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament. Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, a declarat Monica Tatoiu pentru impact.ro.

Cum a reușit să țină Monica Tatoiu psoriazisul sub control

Monica Tatoiu a dezvăluit și cum a reușit să țină sub control boala în toți acești ani. Potrivit vedetei, medicii i-au recomandat să se expună și în timpul iernii la razele ultraviolete. Tocmai din acest motiv, de ani buni, Monica Tatoiu stă mai bine de o lună în Caraibe, acolo unde se află și în această perioadă.

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani de zile plec în luna noiembrie în Caraibe. În general, femeile care au această afecțiune, chiar suferă” , a mai adăugat vedeta.

Monica Tatoiu, diagnosticată la 22 de ani cu cancer

Monica Tatoiu a trecut și prin alte momente dificile de-a lungul vieții. La numai 22 de ani, vedeta a fost diagnosticată cu cancer. Monica Tatoiu povestea în trecut că a fost la un pas de moarte și că, după ce a învins boala, cancerul a recidivat trei ani mai târziu.

„Am fost diagnosticată cu un cancer în faza 0. Nu erau tehnologiile în perioada respectivă. Era să mor. Mi-au presccris un tratament cu hormoni și anticoncepționale, probabil că era de natură hormonală. Era foarte grav.”, declara femeia de afaceri, acum opt ani, pentru Acces Direct.

Monica Tatoiu este femeie de afaceri și una dintre cele mai cunoscute figuri publice din showbiz-ul românesc. Potrivit Wikipedia, aceasta a condus compania de cosmetice Oriflame România din 1966 și până în 2008.

Ce este psoriazisul, boala de care suferă Monica Tatoiu

Psoriazisul este o boală a sistemului imunitar și se manifestă prin pete şi/sau umflături, care pot să apară pe articulaţii, mâini, picioare, gât, scalp, faţă, dar şi pe unghii şi în zona din jurul organelor genitale. recomandat de medic. Potrivit Bioclinica, netratat se asociază cu: depresia, stresul, frustarea și afectează relațiile pacientului cu familia și prietenii.

Sursa Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!