Patru salate pentru patru probleme frecvente

De Lumea Femeilor, pe

Dacă nu acum, când piaţa geme de legume, atunci când? Fă-ţi plinul de vitamine mâncând salate. Avem patru propuneri, pentru patru probleme frecvente. Dar pentru toate gusturile.

Salată pentru detoxifiere

O ceapă albă, tăiată mărunt, amestecată cu 10 g de alge marine comestibile (la cca 4 lei/100 g, aceste ingrediente specifice bucătăriei asiatice nu reprezintă chiar un lux); o roşie curăţată de coajă şi o jumătate de avocado, tăiate cubuleţe, stropite cu 3 linguriţe de ulei de măsline şi 2 linguri de suc de lămâie. Se pune roşia peste avocado şi deasupra amestecul de ceapă şi alge.
Cum se rezolvă problema: acest tartar 100% vegetal este burduşit de polifenoli -antioxi-danţi care neutralizează toxinele. {i îţi asigură un meniu complet: bogat în vitamina E (ulei de măsline şi avocado), vitamina C (lămâie, roşie), fibre (esenţiale pentru tranzitul intestinal). Potasiul din algele marine asigură drenajul limfatic (circulaţia corectă a limfei, cea care transportă reziduurile).

Salată pentru slăbit

Prăjeşte uşor un dovlecel tăiat în formă de tăiţei. Fierbe în apă 2 rădăcini de anghinare şi 4 bucăţi de sparanghel. Adaugă 30 g de brânză de capră şi o felie subţire de jambon, tăiată mărunt. Amestecă şi stropeşte cu o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de oţet balsamic.
Cum se rezolvă problema: cantitatea de proteine conţinută de bucăţica de brânză şi de felia de jambon nu o depăşeşte pe cea furnizată de un steak dietetic. |nsă, datorită fibrelor din legume, simţi că ai mâncat pe săturate.
Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2