Bananele te feresc de cele mai grave boli

De Unica.ro, pe

Bananele sunt alimente tonice şi mineralizante, foarte benefice pentru organismul uman, atâta timp cât sunt consumate 1-2 banane/zi. Ele conţin 3 tipuri de zaharuri naturale: sucroză, fructoză şi glucoză, dar şi o cantitate mare de vitamine, minerale şi fibre.
O banană oferă energie aproape instantaneu, în timp ce 2 banane pot furniza energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu e de mirare că este fructul preferat al sportivilor de performanţă şi este considerată de către specialişti ca fiind fructul ideal.

Pe lângă furnizarea de energie, bananele ajută şi în anumite afecţiuni.

Bananele înving depresia

Depresie

Conform unui studiu recent efectuat în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre acestea s-au simţit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele contin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, supranumit hormonul fericirii.

Nervi

Bananele sunt bogate în vitamine B, care ajută la calmarea sistemului nervos.

Mahmureală

Unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este de a face un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, reglează nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi re-hidratează organismul.

Greţuri matinale

Gustările dintre mese bazate pe banane ajută la menţinerea nivelului de zahăr din sânge, astfel evitând greţurile matinale.
 

Bananele şi sindromul premenstrual

PMS (Sindromul premenstrual)

Uită de pastile şi mănâncă o banană! Aceasta conţine vitamina B6, arhicunoscută pentru combaterea PMS.

Anemie

Bogate în fier, bananele stimulează producţia de hemoglobină din sânge şi astfel ajută în cazurile de anemie.

Tensiune arterială

Acest fruct tropical unic este extrem debogat în potasiu, însă foarte scăzut în sare, ceea ce este perfect pentru o tensiune arterială normală.
 

Bananele luptă cu constipaţia

Constipaţie

Bogate în fibre, bananele ajută la restabilirea florei intestinale, ajutând la depăşirea problemei fără a recurge la laxative.

Arsuri stomacale

Bananele au un efect alcalin în organism, aşa că, dacă suferi de arsuri la stomac, încearcă să mănânci o banană pentru a te simţi mai confortabil.

Ulcer

Banana este folosită ca aliment dietetic împotriva tulburărilor intestinale, datorită texturii sale moi şi netede. Este singurul fruct care poate fi consumat fără riscuri în majoritatea cazurilor.

Înţepături de ţânţari

Înainte de a folosi crema pentru înţepături de insecte, încearcă să freci zona afectată cu partea interioară a unei coji de banană. Vei observa o reducere a umflăturii şi a iritaţiei.
Aşadar, banana este un remediu foarte eficient pentru multe boli şi afecţiuni. Dacă o comparăm cu un măr, reiese că are de 4 ori mai multe proteine, de 2 ori mai mulţi carbohidraţi, de 3 ori mai mult fosfor, de 5 ori mai multă vitamina A şi Fier şi de 2 ori mai multe vitamine şi minerale.

P.S.: Bananele trebuie să fie motivul pentru care maimuţele sunt atât de fericite tot timpul!

Citeşte mai multe despre consumul de mere şi portocale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!