Ridichiile te scapă de infecțiile urinare. Vezi de ce!

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 12 august 2020, 13:22

Puţină lume ştie cât de sănătoase sunt, de fapt, ridichile şi ce vitamine conţin ele. Scapă de infecţii urinare cu antisepticul natural din ridichi.

Ce conţin ridichile?

Ridichile sunt pline de vitamina C, acid folic, potasiu, dar şi alte minerale şi vitamine, cum ar fi vitamina B6, magneziu, cupru, fier, zinc şi chiar calciu.
Ridichile au puţine calorii şi puţin zahăr la 100 de grame, fiind foarte bune crude, în salate, sau sub formă de sucuri.
Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le găsim în ridichi, ele mai conţin şi destul de multe fibre, care reglează tranzitul intestinal.

Ce boli poţi să vindeci cu ridichi

Sucul proaspăt din ridichi de lună ajută mult în infecţiile urinare, în apariţia pietrelor la rinichi şi a pietrelor la vezică, datorită unei cantităţi suficiente de apă şi proprietăţi antiseptice.
Ca să scapi de problema chinuitoare fără medicamente, trebuie să bei dimineaţa şi seara suc de ridichi făcut proaspăt, în casă, timp de minim şapte zile.
Ridichile au proprietăţi antiinflamatoare şi dezinfectante, care ajută şi la alte infecţii din corp şi cresc capacitatea de apărare a organismului.
Ridichile au şi calităţi calmante şi sunt bune pentru problemele gastrice şi în ameliorarea bolilor ficatului.
Ridichile sunt recomandate şi în probleme pulmonare şi pentru tuse, pe care o calmează, dacă sunt consumate sub formă de suc natural îndulcit cu miere.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!