De ce să mănânci scorțișoară cu miere

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 30 iulie 2020, 16:57
Scorțișoara și mierea de albine au tot felul de proprietăți benefice pentru sănătate, dar unele din ele sunt de-a dreptul surprinzătoare. Vezi de ce e recomandat să consumi combinația de scorțișoară cu miere și ce afecțiuni poți trata cu aceste două miracole ale naturii.

Scorțișoară cu miere de albine, o combinație pentru imunitate

Atât mierea de albine, cât și scorțișoara au proprietăți benefice pentru sistemul imunitar. Încă din timpuri străvechi, mierea a fost folosită pentru vindecarea rănilor, atât prin aplicări locale, cât și prin consum intern.

Pe lângă gustul deosebit, combinație de miere și scorțișoară aduce un aport de enzime, vitamine și antiinflamatori naturali care fac minuni în mai multe afecțiuni imunitare, de la răceală ți gripă, la răni care se vindecă greu sau cancer.

Scorțișoara conține uleiuri volatile cu proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. În plus, scorțișoara poate ajuta corpul să lupte cu infecțiile din tractul digestiv, care slăbesc imunitatea, la fel ca și cele respiratorii, care reduc capacitatea corpului de a lupta cu noi infecții prin privarea de oxigen a celulelor.

Scorțișoara se pare că inhibă și dezvoltarea candidozei și are proprietăți antiinflamatoare. Scorțișoara ajută și în caz de răceală sau gripă, dar mai ales la începutul afecțiunii, când apar transpirațiile, durerile și frisoanele.

O altă proprietate a scorțișoarei este că înlătură excesul de bilă din tractul digestiv și reduce risculd e apariție al cancerului de colon.

Unele studii arată chiar că scorțișoara ar fi recomandată pacienților care suferă de diabet tip 2. Deoarece ar ajuta insulina să fie mai eficientă în descompunerea glucozei din sânge.

Mierea conține și ea agenți antimicrobieni care inhibă creșterea și înmulțirea anumitor tipuri de bacterii. În plus, mierea are și ea proprietăți antioxidante, adică distruge radicalii liberi care oxidează celulele corpului, producând inflamație, cancer sau alte boli grave.

Mierea s-a dovedit foarte eficientă și în tratarea rănilor și arsurilor, iar unele studii arată că este recomandată în detrimentul unor substanțe chimice folosite în spitale, deoarece are dublu efect antiinfecțios și regenerator de țesuturi vătămate.

Scorțișoară și miere pentru slăbit

Combinația de scortisoara și miere este recomandată și în curele de slăbit, deoarece ambele ingrediente au efecte de reglare a metabolismului și de corectare a arderilor de grăsimi din organism.

Amestecul de scorțișoară cu miere de albine ajută la scăderea glicemiei și a colesterolului, ambele probleme fiind prezente la persoanele supraponderale sau obeze.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!