De ce apare celulita. Cauze și tratamente

De Amelia Matei, pe
Celulita este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă femeile. Nu există nicio diferență între grăsimea celulitică și cea normală, așa că nicio cremă „minune” sau alt artificiu nu te va scăpa de această problemă.

Citește și – 8 vedete care ţin celulita sub control. Uite ce secrete au!

Află de ce apare celulita și cum poși să o elimini:

De ce apare celulita

Deshidratarea corpului. Atunci când corpul este deshidratat, este incapabil să elimine toxinele, iar acestea se depun sub formă de grăsime sub piele, ducând la apariția celulitei.

Tulburări digestive. Femeile care fumează și consumă alcool, dar nu și suficientă apă, se confruntă cu riscuri mari de a dezvolta celulită. Fumatul nu doar că îmbătrânește pielea și o face să arate mai pământie, dar poate scădea și circulația de la nivelul pielii. În plus, compușii dăunători din țigări afectează formarea colagenului, făcând grăsimea să pară mai vizibilă sub piele.

Tulburări ale sistemului nervos. Oboseala și stresul pot avea un rol important în apariția grăsimii corporale și, implicit a celulitei, fără ca persoana în cauză să facă excese alimentare.

Dereglări hormonale. În a doua jumătate a ciclului menstrual (zilele 14 – 28) reținem foarte multă apă și toxine pe care le acumulăm sub forma de depuneri celulitice.

Lipsa mișcării. Sedentarismul este un obicei nesănătos care duce la apariția celulitei. Încearcă să îți faci timp în programul tău și pentru a merge la sală de cel puțin trei ori pe săptămână și combină exercițiile cardio cu cele de pilates.

Remedii pentru celulită

În primul rând, hidratează-te corespunzător. Nu aștepta să ți se facă sete ca să bei apă, ci asigură-te că bei doi litri de apă și mănânci suficiente fructe și legume bogate în apă.  Masajul ajută, de asemenea, la eliminarea celulitei. Se realizează cu mișcări circulare ale mâinii și ajută la decongestionarea țesuturilor, dar și la o mai bună circulație a sângelui.

Cu acordul medicului, poți apela la drenajul limfatic. Ajută, astfel, la eliminarea toxinelor, edemul scade, iar celulita dispare.

Citește și – Cum scapi de celulită cu gheață

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!