Carne de pui sau carne de porc? Vezi care e mai slabă şi mai sănătoasă!

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru o alimentaţie corecta, trebuie sa acordam atenţie atât produselor cumparate, cât si sursei de provenienţa. Si cum cele mai consumate tipuri de carne de la noi sunt cea de pui si cea de porc, hai sa aflam care este cea mai sanatoasa dintre ele.
Majoritatea dietelor alimentare, în special cele pentru slabire, includ în meniu, ca si proteine animale, carnea de pui. Totodata, exista în rândul multor oameni convingerea ca pentru a avea o alimentaţie sanatoasa trebuie consumata în special carnea de pasare. Ca urmare, puiul este, din nou, o alegere frecventa, mai ales ca poate fi gatit în zeci de modalitaţi. Doar ca, în prezent, din cauza unora din metodele de crestere a pasarilor, a aditivilor, inclusiv a antibioticului cu care sunt hranite, puii pot ajunge sa fi e o sursa de carne bogata în grasime.

Alege carnea de pui şi porc proaspata

Carnea de porc este preferata românilor din moşi-stramoşi, cu toate ca este grasa, din cauza ei creste colesterolul rau, duce la indigestie, obezitate, celulita etc. Însa poate fi o alternativa buna pentru o alimentaşie sanatoasa. Cerinşa esenşiala este sa alegi carnea proaspata, din surse autorizate, si sa evişi prajirea în ulei. Bucaşile de carne de porc atent selecşionate, fara grasime, sunt bogate în proteine, în vitamine din grupul B (tiamina, niacina, vitaminele B 6 si B12) si menţin mult timp senzaşia de saţietate.

Care e cea mai sănătoasă carne de porc

La categoria carne de porc, o buna opţiune este cotletul, o friptura clasica, dar mereu la fel de gustoasa si apreciata de toata lumea. Iar din categoria carnii de pasare, pot fi luate în considerare variantele de pui, când le cunoastem foarte bine provenienţa sau daca pasarile sunt crescute la noi în gradina. Nutriţionista Cori Gramescu susţine soluţia diversificarii.
“O alimentaţie care include tipuri diverse de carne (pasare, peste, vita, vânat, porc) consumate în cantitaţi limitate si asociate corect cu multe legume reprezinta cea mai sanatoasa opţiune alimentara, în cadrul unui program diversificat si sezonier de hrana. Nu trebuie nici sa excludem complet categorii întregi de alimente naturale, nici sa absolutizam performanţele nutritive ale unui aliment.”

Carnea de pui şi carnea de porc conţin la fel de multă grăsime

“Carnea de pui crescut la sol e mai sanatoasa decât cea de porc, chiar si la un conţinut comparabil de grasime. De exemplu, pulpele de pui si cotletul de porc au cam aceeasi cantitate de grasime, dar puiul are mai puţini factori de risc din punct de vedere alimentar. O temperatura ridicata de gatire asigura distrugerea Salmonelei, ce poate fi ocazional prezenta în carnea de pasare. În cazul carnii de porc, nu exista o temperatura sigura de preparare care sa distruga trichineloza, un parazit frecvent descoperit mai ales daca vorbim de o crestere în condiţii neconforme.
În plus, carnea de porc are un conţinut ridicat de colesterol, este indigesta faţa de carnea de pui din cauza conţinutului mai ridicat de colagen si e de doua ori mai grasa decât carnea de vita, ceea ce nu o recomanda pentru consumul regulat si în cantitaţi mari. O alta problema majora e legata de con sumul ridicat de carne de porc din cauza toxinelor: pentru ca porcul manânca orice, de la materii fecale la alimente alterate, pentru ca acest animal nu transpira si pentru ca are un timp de digestie alimentara de doar 4 ore. Astfel, carnea de porc acumuleaza mult mai multe toxine decât, de exemplu, cea de pui.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!