Arahidele, gustoase şi sănătoase. De ce trebuie să le consumi şi tu

De pe

Arahidele sunt bogate în vitamine, grăsimi sănătoase şi unde mai pui că au şi un gust excelent. Iată care sunt beneficiile lor.
– Arahidele fac parte din familia leguminoaselor, ca şi fasolea, mazărea, soia. Sunt originare din America de Sud şi datorită adaptabilităţii mari se cultivă foarte uşor în regiunile calde, din orice zonă.

– Sunt alimente complexe, bogate în fibre, vitamine, minerale şi proteine necesare în orice alimentaţie sănătoasă.

– Conţin vitaminele E, B1, B2, B3, B6 care contribuie la protejarea celulelor şi creşterea imunităţii, la menţinerea sănătoasă a pielii şi a ochilor şi la menţinerea în limite normale a  hemoglobinei.

– Grăsimile nesaturate din compoziţie duc la scăderea nivelului colesterolului, deoarece aproximativ 90% din grăsimi sunt considerate grăsimi bune, care nu se depun pe artere.

– Un consum zilnic de arahide ajută la menţinerea unui metabolism sănătos, la prevenirea afecţiunilor cardiace şi la echilibrarea apetitului.

– Se consumă proaspete sau prăjite şi sărate. Se adaugă la anumite mâncăruri şi salate, dar cel mai mult se folosesc la fabricarea dulciurilor.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro