Orgasm vaginal vs. orgasm clitoridian. Care este mai bun?

De Raluca Cristea, pe

Citeşti cuvântul orgasm… Zâmbeşti? Atunci poate că ai cunoscut mai multe tipuri de orgasm? Dacă răspunsul este da, atunci…
…care este cel mai bun orgasm? Orgasmul vaginal sau orgasmul clitoridian?

Orgasmul vaginal

48%  dintre femei se bucură de orgasmul vaginal, un orgasm cu senzaţii pulsatile intense, produse mai ales în urma stimulării punctului G. Poţi atinge orgasmul vaginal în urma oricărui tip de stimulare a zonei din interiorul vaginului (manual, cu ajutorul unei jucării, în oricare direcţie sau parte a vaginului).

Cum poţi ajunge la orgasmul vaginal? În primul rând, partenerul trebuie să îţi stimuleze zonele erogene şi, neapărat, punctul G. Dacă se pricepe, atunci în scurt timp zona pelviana şi vaginul se vor contracta, iar labiile se umflă uşor pentru că sunt irigate cu sânge, devenind foarte sensibile şi o bună sursă de plăcere. Dacă respiraţia ţi se accelerează, eşti aproape de momentul în care simţi că vaginul este inundat de o tensiune caldă şi plăcută, apoi muşchii se decontractă total şi te relaxezi. Dacă un astfel de moment îţi este cunoscut, atunci esti familiarizată cu orgasmul vaginal.

Orgasmul clitoridian

Clitorisul, mai întâi ascuns, se dezvăluie în întregime dacă eşti excitată şi implicit, stimulată sexual corespunzător. Pe cât de mic, pe atât de plin de surprize, clitorisul este singurul organ sexual destinat exclusiv plăcerii.

Deşi mai scurt, orgasmul clitoridian este mai intens decât cel vaginal. Te poţi bucura de orgasmul vaginal dacă te masturbezi singură, dacă partenerul îţi oferă sex oral sau dacă îţi stimulează manual zona clitoridiană.Pentru un adevărat orgasm clitoridian, clitorisul trebuie excitat şi lubrifiat suficient, cele mai potrivite metode fiind sexul oral şi jucăriile sexuale. Încearcă jucariile sexuale care creează o senzaţie de vacuum asupra clitorisului (pompe pentru clitoris) sau care au cili şi vibraţii. De cele mai multe ori, orgasmul clitoridian transmite senzaţia de plăcere pe suprafaţa întregii zone intime.

Orgasmul vaginal este mai bun decât cel clitoridian?

Da şi nu. Atât orgasmul clitoridian cât şi cel vaginal sunt foarte plăcute, însă orgasmul clitoridian se atinge mai des, este oarecum „la îndemână”, în timp ce orgasmul vaginal se atinge mult mai greu şi deci, incită femeile, le motivează să vrea să îl atingă. Doar 30% dintre femei pot atinge orgasmul vaginal.

Tu ce orgasm experimentezi mai des? Între orgasmul vaginal şi orgasmul clitoridian ce alegi?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!