Lucrurile mici îţi pot salva relaţia. Află cum!

De Sandra S., pe

Cu siguranţă ai auzit şi tu în jurul tău spunându-se că lucrurile cele mai mici contează cel mai mult, mai ales când vine vorba de relaţii, când vrei să te simţi mai fericită în compania partenerului tău. Gesturi ce pot părea neînsemnate au, de fapt, o mai mare greutate. Iată cum să îţi păstrezi relaţia sau căsnicia fericită de-a lungul anilor:
Psihologul sociolog de la Northwestern University, Eli Finkel, a efectuat un studiu timp de doi ani cu ajutorul mai multor cupluri, pentru a afla cum se pot păstra relaţiile fericite odată cu trecerea timpului. La cercetare au participat 120 de cupluri care au fost împreună sau căsătorite vreme de aproximativ 11 ani la momentul începerii studiului. La fiecare patru luni, oamenii au fost rugaţi să vorbească despre cele mai mari certuri pe care le-au avut în cele patru luni, cele mai bune lucruri care li s-au întâmplat şi cum şi-au rezolvat problemele împreună. Aşadar, Finkel a aflat:

Exerciţii împreună

Cuplurile care fac exerciţii fizice împreună – exerciţiul fizic fiind o metodă foarte bună de de-stresare şi de reducere a furiei – sunt mai fericiţi, spre deosebire de cei care nu au astfel de activităţi. În cazul celor care nu se menţin în formă împreună nivelul de satisfacţie a scăzut dramatic pe parcursul unui singur an.

Săruturi regulate

Odată aflat într-o relaţie sau căsnicie de lungă durată, începi să uiţi lucrurile pe care le făceai la început. Unul dintre acestea era sărutatul cu orice ocazie. Fie că face parte din preludiu sau pur şi simplu aveţi „sesiuni” de sărutat de câteva minute, măcar o dată sau de două ori pe săptămână, acest lucru vă poate ajuta mult, spune Finkel.
Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!