Relaţii: Viaţa în doi, un şir de concesii?

De Lumea Femeilor, pe

Menaj, cheltuieli, timp liber, suprasolicitare la serviciu… În cuplu, subiectele de discordie pot fi numeroase. Nu le face jocul! Iată un mic ghid care te va ajuta să găseşti un teren de înţelegere cu jumătatea ta
Pentru ca relaţia de cuplu să funcţioneze, e nevoie să faceţi mici concesii şi să acceptaţi că unele lucruri nu pot fi schimbate.

Treburile casnice: toată lumea trebuie să participe

A trecut vremea când doar femeile făceau toate corvezile în gospodărie. Astăzi, a locui ca un cuplu este sinonim cu împărţirea treburilor casnice. În acest sens, trebuie să fiţi complementari şi să nu încercaţi să vă luaţi la întrecere. Vanitatea noastră ne împinge deseori să refuzăm să-l luăm pe celălalt aşa cum este. Dar există o regulă fundamentală a vieţii în doi: să accepţi că nu există cuplu perfect, nici
persoană perfectă. Mai ales în privinţa treburilor casnice.Unul este maniac, celălalt mai dezordonat. Nu-i o gaură în cer. Deci, încercaţi să fiţi indulgenţi şi nu intraţi în competiţie, pe principiul “Tu eşti dezordonat? Eu voi fi şi mai şi”.

Banii: socoteală dreaptă, cuplu de lungă durată

Cont comun sau separat, cumpărături în doi sau solo…viaţa în comun cere un mi-nimum de înţelegere în pri-vinţa banilor. Primul lucru ce trebuie făcut în acest sens este separarea laturii afective de cea materială. Este nevoie să socotim drept. Nu ca la farmacie, dar balanţa să nu fie înclinată doar într-o parte. Cu alte cuvinte, socoteala dreaptă e frăţie curată, chiar şi în dragoste. Un mod de a evita conflictele în timpul şi în cazul unui eventual divorţ, ar fi contractul prenupţial. Deşi cuplurile din România nu sunt încă de acord, acesta le-ar scuti de multe necazuri.

Intimitate: fiecare cu spaţiul său vital

Fiecare are nevoie de momente de singurătate. Admiteţi că fiecare dintre voi este o individualitate şi că este total nepotrivit să încerci să o “topeşti”, s-o modelezi după cum vrei. Fiecare are nevoie de un spaţiu vital pentru a se regăsi pe sine. Când nu ai un astfel de loc doar al tău, dar simţi nevoia să fii singură, poţi ieşi să te plimbi un timp pentru a se regăsi puţin.

Timp liber: nu-i impune pasiunile tale

Timpul liber este un lucru fundamental pentru a avea o viaţă în doi armonioasă. De aceea este esenţial să nu te închizi ca într-un turn de fildeş. Ieşirile în oraş, hobbyurile, mesele cu prietenii sunt tot atâtea binefaceri cotidiene pe care cuplul trebuie să le cultive. Însă, atunci când tu preferi marea, iar el muntele trebuie făcute concesii. Cum? Depinde de voi. Un lucru este cert: dacă vă simţiţi bine doar atunci când ieşiţi, înseamnă că nu mai aveţi ce vă spune unul altuia, deci aveţi o problemă… Pe care ar fi bine să nu o neglijaţi, pentru binele relaţiei voastre!

Familia celuilalt: fără provocări

A împărţi viaţa cu un bărbat înseamnă să intri şi în cercul lui familial şi de prieteni. Socri, cumnaţi, cumnate, amici… Nu este întotdeauna uşor să te înţelegi cu apropiaţii partenerului. Dar trebuie să fii conştientă că, atunci când te căsătoreşti cu un bărbat, te măriţi şi cu familia lui! Încearcă, deci, să-i cunoşti şi să-i înţelegi mai bine rudele şi prietenii. Pentru că, atunci când nu-ţi place de unul dintre
aceştia şi îi arăţi, îi lansezi partenerului o provocare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!