Relaţii: Eşti dependentă de iubitul tău?

De Lumea Femeilor, pe

Toate planurile tale sunt legate de el, fie că este vorba de o cafea luată dimineaţa în oraş sau de un film romantic, seara, la cinema, pe care… nu ar vrea să-l vadă. Îi controlezi şi organizezi viaţa, fără să te gândeşti că aveţi nevoie şi de puţină libertate
Te-am sunat să văd ce mai faci”, „Nu merg acolo, dacă nu vii şi tu”, „De ce ai întârziat?”, „Cu cine te-ai întâlnit?”. Îţi sună cunoscut? Micile semne de afecţiune, surprizele, gesturile neaşteptate sunt, cu siguranţă, mai apreciate decât o cicăleală continuă. Poate nu-ţi dai seama că îl sufoci dar, pentru binele relaţiei voastre, îţi sugerăm să îţi autoimpui unele limite.

Controlează-ţi impulsurile!

Relaţia ta este pe primul loc şi este normal să fie aşa. Însă lucrurile pot deveni extreme, atunci când nu te mai vezi cu nici o prietenă şi nu mai ai altă altă activitate care să nu fie legată de el. Partenerul reprezintă tot universul tău şi de aceea ţi se pare normal să-l suni încontinuu fără motiv, să te superi dacă „iese cu băieţii” la terasă fără tine, să-l iei oriunde, chiar dacă îţi spune că nu vrea. Eşti dependentă emoţional de el şi nici nu îţi imaginezi că ai putea face unele lucruri singură sau cu alţi oameni.

Acordă-ţi atenţie

Psihologii spun că depen-denţa de ceva sau de cineva arată neîncredere în forţele proprii şi nevoia de ajutor din exterior. În acest caz, tu îţi canalizezi energia către ceea ce-şi doreşte partenerul tău şi te gândeşti să-i fie lui bine. Dacă la început poate fi flatat de toată atenţia pe care i-o acorzi, în timp se va simţi sufocat şi controlat şi îţi va reproşa tot felul de lucruri.

Acestea vor fi momentele în care tu vei deveni bulversată şi nu vei înţelege unde greşeşti. Oferă-i un pic de libertate şi încredere, nu-i mai controla fiecare pas şi, foarte important, încearcă să-ţi găseşti preocupări care să te mulţumească şi să te simţi bucuroasă şi împlinită de realizările tale.
Dragoste: Iubeşte-l şi mai mult ca până acum!

Ce e de făcut

1  Nu mai fi suspicioasă fără motiv şi nu-l mai controla atunci când îţi spune că are o activitate în care nu eşti implicată (o întâlnire de afaceri sau o cină cu colegii de la serviciu).

2  Nu accepta schimbări radicale, doar pentru că aşa doreşte el. Orice decizie importantă legată de voi doi trebuie luată de comun acord. Altfel, în timp vei ajunge la frustrări şi tot felul de conflicte.

3  E important să ai viaţă socială şi în afara cuplului şi preocupările tale să nu fie legate mereu de partenerul tău. De exemplu, priete-nele tale vor fi mai încântate decât el să îţi ofere consiliere despre diete sau trucuri de beauty.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!