Relaţii: Diferenţa de vârstă, o problemă în cuplu?

De Lumea Femeilor, pe

Relaţiile cu parteneri mai tineri sau mai în vârstă ridică semne de întrebare.
Unii le judecă aspru, susţinând că sunt bazate doar pe interese. Alţii, dimpotrivă, spun că iubirea nu are vârstă. Este aceasta o problemă a cuplului sau, mai degrabă, a celor din afara lui?

Legăturile atipice – cu o diferenţă mare de vârstă între parteneri – nu mai reprezintă cazuri excepţionale. A devenit aproape normal ca un bărbat de 40 de ani să se implice într-o relaţie cu o studentă, la fel cum un tânăr de 25 de ani poate ţine de mână o doamnă bine, cu zece ani mai în vârstă ca el. Dar acest gen de relaţie întâmpină mai multe probleme, începând cu cele de cuplu – preocupările, gusturile şi tonusul celor doi parteneri sunt diferite -, şi continuând cu cele sociale. Dacă te-ai “aruncat” într-o relaţie cu un partener mai în vârstă, trebuie să fii pregătită pentru tot felul de scene, mai mult sau mai puţin amuzante. Pentru ca relaţia ta să funcţioneze, stabileşte câteva reguli, încă de la început.

Vă doriţi aceleaşi lucruri de la viaţă?

Dacă partenerul tău este mai în vârstă, poate îşi doreşte să pună bazele unei familii. Tu eşti pregătită pentru asta? În cazul în care el este mai tânăr, cum te împaci cu gândul că uneori tânjeşte după serile cu “băieţii”? Trebuie să stabiliţi aceste reguli, încă de la început. Priorităţile şi sensul de mers al unei relaţii trebuie discutate oricum dar, în acest caz, este mai important decât în relaţiile tipice.

Simţi diferenţa de vârstă?

Este firesc să îţi pui întrebări, la începutul unei relaţii. Te gândeşti dacă este bine să ai un partener atât de tânăr/în vârstă. Te întrebi ce făceai tu, când el abia se năştea sau viceversa. Dacă mai ai aceleaşi gânduri şi după câteva luni de relaţie, înseamnă că ceva nu este în regulă în felul în care tu percepi diferenţa de vârstă. Nici unul dintre voi nu trebuie să se simtă deranjat de vârsta partenerului. Dacă se întâmplă, este doar o chestiune de timp ca să ajungeţi la despărţire.

Lumea vorbeşte oricum!

Chelneri care îţi confundă partenerul cu nepotul/tatăl, replici ironice din partea colegilor de serviciu – sunt inevitabile. Deşi există tot mai multe cupluri cu o diferenţă marcată de vârstă, unii oameni nu sunt, încă, pregătiţi să le accepte. Nu îţi pierde timpul încercând să te justifici, nu trebuie să dai seamă nimănui. Ca în orice relaţie, contează iubirea şi certitudinea că împreună puteţi trece peste orice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!