Sex: Secretele unei relaţii perfecte

De Lumea Femeilor, pe

N-ai visat niciodată să fii altcineva? Nu ţi-ai imaginat altfel viaţa voastră de cuplu? Ei, ba da, dar nu erau decât nişte gânduri fugare şi periculoase, îţi spui.
Aşa să fie oare? Sau nu îţi dai seama că pur şi simplu operezi cu prejudecăţi?

Trăind ani de zile unul lângă altul, mai mult sau mai puţin conştient, ajungi la concluzia că nu mai ai ce
afla de la fiinţa iubită. O cunoşti pe dinafară, cu bune şi cu rele.  Doar că, atât el cât şi ea, se surprind gândindu-se altfel la viaţa lor. “Şi dacă am fi făcut altfel?” E una din ideile noastre “subversive” pe care le alungăm imediat din gând. “Eram doi, inseparabili şi făceam tot felul de nebunii…” O dată cu vârsta, un cuplu este condamnat să devină înţelept şi să intre într-un tipar, o schemă fixă, trasată dinainte. Ori asta e total fals! În vremurile de-acum, când cuplurile se fac şi se desfac cu o uşurinţă uimitoare, nu  te poţi complace într-un astfel de tipar, oricât de apărat şi de sigur ar putea părea.

Nu te opune schimbărilor!

Un cuplu, la fel ca un organism, este într-o permanentă transformare. A nega acest fapt înseamnă a-l pune în pericol sau cel puţin relaţia de dragoste dintre cei doi. Atunci, pentru a menţine această “flacără”, nu vă opuneţi schimbării! Aceasta ar trebui să fie deviza de urmat. Cuplul este construit în doi, pe un fel de compromisuri, ne spun specialiştii. Nu timpul e de vină că intervine rutina, ci ideea că doi parteneri, cu cât sunt mai intimi, cu atât devin mai pudici. Această reţinere poate afecta cuplul, în general, şi mai ales din punct de vedere sexual.

Concret, ce-i de făcut?

Există reţete-miracol pentru a “condimenta” viaţa sexuală? Fără îndoială, nu! Însă trebuie să devii conştientă de ceea ce ţi se întâmplă. Pentru că vârsta, de exemplu, nu este o frână în manifestarea sexualităţii depline. Dar asta înseamnă abandonarea multor prejudecăţi, cum ar fi aceea care limitează sexualitatea la perioada tinereţii. De asemenea, ni se pun atâtea bariere mentale încă din copilărie, astfel încât şi corpul nostru le pune. Şi toate acestea în cazul nostru, al femeilor. Multe femei nu-şi închipuie că la vârsta la care devin mame pot avea o viaţă sexuală ca la tinereţe. Doar femeile au şi ele libido la fel ca bărbaţii!
Desigur, o dată cu vârsta, corpul devine mai puţin tonic, dar sexualitatea se adaptează la aceste evoluţii fizice. De altfel, sexualitatea nu are neapărat de-a face cu frumuseţea şi fermitatea trupului. Există femei, care ajungând la o anumită vârstă, nu mai pun pe primul plan frumuseţea, ci sexualitatea, devenind mai atrăgătoare ca la tinereţe. Foarte multe femei de la o anumită vârstă nu se mai simt seducătoare. De ce? Pentru că, în general, cultura femeilor rămâne impregnată de ideea că la un moment dat viaţa lor sexuală va înceta şi asociază acest moment cu menopauza. Total greşit! Soluţia ar fi să nu-şi reprime sexualitatea.

Să asculţi şi să faci propuneri

Să ai răbdare să asculţi şi să dialoghezi cu celălalt. Iată două valori fundamentale ale unui cuplu. Pare simplu ca bună ziua… Ei, nu-i chiar aşa… A discuta înseamnă să pui în discuţie certitudinile noastre (ex. “Eram sigur că soţia mea este foarte fericită de viaţa sexuală”) şi să le dezvăluim. Un exerciţiu cu siguranţă mai complex, dar mai puţin obositor decât să mergi împotriva tendinţei de schimbare ce ne este caracteristică. Este extrem de greu să te asculţi pe tine însăţi şi pe celălalt, de aceea mulţi dintre noi preferăm să lăsăm lucrurile aşa cum sunt. Însă tocmai acest imobilism, cel mai adesea, este originea tensiunilor, conflictelor, a lucrurilor nespuse şi a tuturor contrarietăţilor care otrăvesc viaţa unui cuplu. Soluţia? Să îndrăzneşti să-i propui partenerului ideile tale chiar dacă ele “sar” din tiparul obişnuit. Iar atunci când un cuplu se “dezgheaţă” înseamnă că vor amândoi acelaşi lucru. În concluzie, nu arunca frustrările tale în spatele celuilalt, ci ascultă-te pe tine şi vezi unde ai greşit, şi ce te nemulţumeşte. Am văzut că a face schimbări în viaţa unui cuplu constituie secretul unei relaţii durabile. Dar atenţie, schimbare nu înseamnă că îţi poţi permite orice extravaganţe… Nu, nu suntem de acord cu schimbarea radicală, este de-ajuns să fii atent la dorinţele celuilalt, care sunt în permanenţă altele. Dacă răbdarea de a asculta este cheia unei relaţii amoroase durabile, la fel este şi pentru sexualitate.

Sexualitatea nu poate fi controlată

Dorinţa nu apare la comandă: iubeşti pe cineva, dar nu-l doreşti şi invers… Se întâmplă frecvent. Problema e că ne aflăm mereu într-o dilemă: cu cât iubeşti mai mult, cu atât eziţi să amesteci şi sexul. Şi invers, cu cât e vorba de mai mult sex, cu atât dragostea este pusă sub semnul întrebării. În pat totul se petrece bine, dar în rest nu aveţi prea multe în comun. Ori, dacă am renunţa la prejudecăţi, ne-am da seama că avem mai multe puncte în comun decât credeam. Cu cât cunoşti mai mult o persoană, cu atât eşti mai pudic, iar problema este : “Ce va crede despre mine?” Ori, sexualitate înseamnă să îndrăzneşti să faci lucruri pe care nu le faci de obicei. Iar pentru asta nu e nevoie de ceva extraordinar sau extravagant.

REŢETĂ

Un dessous drăguţ, o cină la lumânare ar putea fi elementele unui weekend amoros, aşa cum nu aţi
mai avut demult. Aşadar, marea reţetă este: jos prejudecăţile! Erotismul se prezintă întotdeauna în afara cărărilor bătute şi depinde de fiecare cum ştie să-şi condimenteze viaţa intimă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!