Factorii care influenţează satisfacţia sexuală a românilor

De Stela Moisescu pe

Este important ca bărbatul să aibă încredere în propria sexualitate pentru a-şi satisface partenera de cuplu în dormitor, sunt de părere 94% dintre femeile din România.
Bărbatul capătă încredere atunci când îşi vede partenera fericită pe plan sexual, mărturisesc 72% dintre români.

Satisfacerea femeii depinde însă de capacitatea acestuia de a obţine şi a menţine o erecţie fermă, consideră nouă din 10 europeni.

Acestea sunt concluziile unui studiu coordonat de compania Pfizer şi realizat în 12 tări din Europa, printre care şi România. Studiul a evaluat importanţa încrederii în propria sexualitate la bărbaţi şi impactul acesteia asupra vieţii sale, în general, precum şi asupra vieţii sexuale a partenerei de cuplu.

Disfuncţia erectilă afectează viaţa bărbatului în general

Lipsa încrederii sexuale, cauzată de stările erectile deficitare, poate avea un efect negativ asupra vieţii bărbatului sub toate aspectele, consideră majoritatea bărbaţilor şi femeilor din România.

Trei din cinci femei incluse în studiu apreciază că lipsa încrederii în propria sexualitate la bărbaţi poate conduce la scăderea încrederii în viaţa socială în general, şi mai mult de patru din cinci femei afirmă că aceasta poate determina reducerea încrederii globale şi a respectului de sine al bărbaţilor.

„Tulburările de erecţie pot afecta bărbaţii aparţinând tuturor categoriilor de vârstă şi sunt mai frecvente decât se considera, în general. Rezultatele acestui studiu demonstrează că deşi 77% dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani manifestă erecţii ferme, acest procent se reduce la doar şapte din zece bărbaţi cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani”, afirmă Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania. 

Disfuncţia erectilă nu este totuna cu impotenţa

Numeroase persoane consideră că disfuncţia erectilă sau DE, semnifică o impotenţă completă, ceea ce nu este adevărat. DE este definită ca fiind imposibilitatea de a obţine şi/sau menţine o erecţie acceptabilă pentru realizarea unui raport sexual plin de satisfactie.

Există diferite grade de fermitate erectilă, aceasta putând fi măsurată utilizând Scala Fermitatii Erectiei (EHS).  Scala conţine patru grade care descriu fermitatea erectilă: gradul cel mai ridicat este  4, atunci când penisul este în stare de erecţie şi fermitate completă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro