Tehnici de flirt pe care trebuie să le ştii!

De Lumea Femeilor, pe

O privire furişă, un zâmbet complice sau câteva vorbe cu subînţeles -întâiul pas spre fericirea în doi poate fi foarte simplu

Prima impresie contează. Iar un flirt aparent banal poate fi preludiul unei iubiri pe viaţă. Totul începe cu priviri timide, apoi din ce în ce mai îndrăzneţe. Cu un zâmbet mai altfel. Şi cu vorbe care au o singură menire: să arate că celălalt îţi place şi că te interesează. Este greu de crezut că există şi persoane cărora nu le place flirtul.

Pentru că un compliment sau un schimb de priviri poate transforma călătoria cu troleibuzul, cumpărăturile la supermarket sau o petrecere plictisitoare într-un eveniment palpitant. Un flirt inofensiv te binedispune, îţi dă încredere în tine şi aduce puţină senzualitate în cenuşiul cotidian.

În plus, la flirt se pricepe oricine. Mai ales femeile. Din păcate, multe nu au curajul să încerce. Decât dacă tocmai le trece prin minte o replică genială şi absolut originală. Adică niciodată. Pentru că cine stă prea mult pe gânduri ratează momentul potrivit. Până se dezmeticeşte, bărbatul şi-a pierdut interesul sau a părăsit localul.

Curs practic de flirt

Flirtul este un ritual. El respectă întotdeauna anumite reguli -indiferent de deosebirile dintre cuplurile implicate. La început, e bine să găseşti un canal de comunicare cu persoana care te interesează. Cea mai sigură cale este dialogul din priviri. Mai întâi, ea şi el se privesc în ochi. Mesajul implicit: „Îmi placi”. Nu trebuie să îl priveşti însă mai mult de 2-3 secunde. Altminteri rişti să se simtă agresat. Dacă chimia funcţionează, vei căpăta o expresie zâmbitoare. Iar când partenerul răspunde cu acelaşi zâmbet, se poate trece la abordarea verbală.

Ceea ce nu e uşor, mai ales dacă eşti femeie. Statistica este însă de partea sexului slab: 20% dintre bărbaţi se bucură dacă sunt „agăţaţi” de o femeie. 60% reacţionează, la început, destul de reţinut. Dar devin mai dezgheţaţi după numai câteva minute. Doar 20% nu agreează femeile care fac primul pas, fiindcă preferă să aibă ei iniţiativa. Per ansamblu, cifrele sunt încurajatoare, nu-i aşa? Vremurile când fetele şedeau cuminţi la masă şi aşteptau să fie curtate par să fie de domeniul trecutului.

În concluzie: Nu te teme de flirt! Iar dacă îţi dă cu flit, nu te învinui pe tine! Poate că tocmai l-a certat şeful. Sau e pur şi simplu prost dispus. Sau e proaspăt îndrăgostit şi nu mai are ochi pentru alte femei drăguţe.
Subiecte pentru a începe o conversaţie găseşti la discreţie: cocteilurile sau atmosfera într-o cârciumă. La muzeu -exponatele, la teatru -piesa sau jocul actorilor. Iar după introducere poţi aborda şi teme ceva mai personale: serviciul, hobby-urile sau prietenii.

Există, fireşte, locuri care oferă un cadru mai bun pentru flirt decât altele. Ideale sunt barurile şi cluburile.

Principalul avantaj al flirtului este că el poate însemna începutul unei poveşti de dragoste, dar nu este obligatoriu să fie aşa. De multe ori, totul se opreşte la stadiul zâmbetelor sau al unei conversaţii amuzante. Şi e foarte bine aşa. Fiindcă flirtul este un amuzament în sine. Şi, în plus, poate fi un excelent antrenament care te pregăteşte pentru întâlnirea cu persoana potrivită.

Cum îl cucereşti:

– manifestă interes pentru celălalt – fii generoasă – râzi cu poftă – fii sinceră şi recunoaşte-ţi punctele slabe – aruncă-i mingea la fileu şi nu lăsa conversaţia să lâncezească – poartă-te cu naturaleţe

Cum îl pui pe fugă:

– întrerupe-l când vorbeşte – ţine monologuri despre tine – treci prea repede la discuţii foarte intime – laudă-te cu serviciul, maşina sau salariul – uită-te la alţii în timp ce el îţi vorbeşte – dacă la masă este şi prietenul lui: exclude-l pe prieten din conversaţie

Chiar dacă nu-ţi stă în fire  să pleci urechea la şoapte dulci, îţi poţi permite plăcerea de a te bucura, când şi când, de un compliment

Flirtează cu propriul tău soţ!

Flirtul este o poveste de dragoste contra cronometru.Iar povestea de dragoste este un flirt care se permanentizează. Afirmaţia îi aparţine regizorului american Billy Wilder, iar concluzia e la îndemâna oricui: când ai chef de o aventură romantică, o poţi căuta în propria ogradă. Cu alte cuvinte: de ce să nu flirtezi chiar cu soţul sau cu iubitul tău? Dacă îl suniîn timpul zilei, iar colegade birou te întreabă insinuant: „Cu cine vorbeai adineauri la telefon?”, poţi fi sigură că ai găsit tonul potrivit
.

Preludiul unei seri romantice

Când flirtezi cu propriul partener, important este să uiţi pentru câteva momente de problemele de acasă şi de cele de la serviciu, să încerci să îl priveşti din nou pe bărbatul tău ca în prima zi şi să îi faci un compliment drăguţ. De aici pot decurge câteva replici mai puţin ortodoxe, urmate, eventual, de o seară în doi într-un restaurant sau într-un bar. Cu muzică romantică şi o sticlă de vin. Ca-n vremurile bune… După o astfel de seară, te vei trezi cu siguranţă bine dispusă şi cu chef de viaţă.

8 motive ca tu să faci primul pas

1. Pentru că e singura cale de a nu te tortura cu gândul că ai ratat şansa vieţii tale.
2. Pentru că eşti obişnuită să iei tu deciziile în ceea ce te priveşte.
3. Pentru că aşa vei afla cu siguranţă dacă merită sau nu să-ţi pierzi timpul cu el.
4. Pentru că e posibil ca el să nu-şi dea seama de la prima vedere că eşti o persoană fermecătoare.
5. Pentru că şi curajultrebuie exersat.
6. Pentru că altminteri rişti să-ţi petreci seara în compania unor persoane care te plictisesc.
7. Pentru că te-ai săturat să aştepţi.
8. Pentru că el arată bine, miroa¬se bine, nu poartă şosete penibile şi îţi place cum zâmbeşte. E suficient, pentru început.
8 motive ca elsă facă primul pas
1. Pentru că astfel se va simţi şi el o dată un bărbat adevărat.
2. Pentru că, în majoritatea cazurilor, „răbdarea şi tutunul” nu duc la nimic.
3. Pentru că altminteri este posibil ca after shave-ul lui scump să treacă neobservat.
4. Pentru că vara este anotimpul cel mai potrivit pentru aventuri fierbinţi.
5. Pentru că este mult mai plăcut să te lase pe tine fără replică decât să nu aibă el replică.
6. Pentru că ar fi păcat să lase pe altcineva să-ţi fure un zâmbet şi să se bucure de compania ta.
7. Pentru că este deprimant să pleci singur dintr-un bar sau de la o petrecere.
8. Pentru că merită să-ţi smulgă un zâmbet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!