Poze: Vezi cum arată Alexandru în ie românescă!

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 14:04

Alexandru Ciucu și-a croit singur ia cu care a făcut furori la un eveniment monden! “Probabil voi lansa o colecție etno în curând”, a declarat designerul.
Alexandru Ciucu a fost unul din puținii bărbați care au ales să respecte dress code-ul petrecerii aniversare a unei reviste glossy și să poarte ie. Renumitul designer de costume masculine și-a confecționat singur bluza cu motive tradiționale, pe care a purtat-o alături de jeans și mocasini.
Am pornit de la ideea de cămașă căreia i-am adaptat mâneci bufante din secolul al XVIII-lea, manșete cambrate, lungi până la jumătatea antebrațului și care se încheie cu câte douăzeci de dumbi fiecare. Am prevăzut o bandă verticală pe piept care să ascundă nasturii, iar pe deasupra am aplicat un șiret negru cu model etno”, declară Alexandru Ciucu.
Pentru a accesoriza ia, designerul a cumpărat chimir și ilic de la Muzeul Satului, la un preț destul de piperat, pe care însă nu le-a mai folosit ulterior.
După ce ia a fost gata, am ajuns la Muzeul Satului să îmi cumpăr alte câteva accesorii. Acolo am găsit un chimir de piele și un ilic superb. Le-am cumpărat, ocazie cu care am realizat că moda românească poate concura ca preț cu orice alte casă de modă din Italia. Problema este că atunci când am ajuns acasă și le-am văzut pe toate în același context, mi-am dat seama că era prea mult, motiv pentru care am renunțat la accesorii și am ales să port ia într-o abordare casual, cu jeans și mocasini”, povestește designerul.
alexandru ciucu
Alexandru Ciucu spune că a avut în urmă cu mai mulți ani ideea de a realiza o colecție de inspirație etno. “Ia bărbăetească poate fi purtată la orice petrecere casual, eveniment sau petrecere în club. M-am gândit până acum de multe ori la o colecție de costume de inspirație etno româneasca, dar nu am ajuns la un rezultat care să mă încânte îndeajuns”, adaugă designerul.
Alexandru Ciucu a fost însoțit la eveniment de partenera lui de viață Alina Sorescu. Artista a purtat, la rândul ei, ie, achiziționată de la Muzeul Satului, pe care a purtat-o cu pantaloni negri și pantofi nude, totul accesorizat cu clutch și mărgele roșii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!