Jamie Oliver

De Corina Buhagiar pe

Carismaticul bucătar s-a născut pe 27 mai 1973, în Essex, Anglia. Părinţii săi deţin un restaurant de succes „The Cricketers” în Cambridge…
… unde Jamie a crescut şi a învăţat să gătească. A lucrat pentru 3 ani în cea mai simandicoasă bucătărie din Londra, aceea de la River Cafe. Notorietatea de care s-a bucurat l-a făcut curios pe însuşi premierul (de atunci) Tony Blair, pentru care a gătit o cină oficială, a întâlnirii cu primul ministru (tot de atunci) italian.

A scris mai multe cărţi, printre care „The naked Chef” (Bucătarul care se dezbracă… de secrete), cu toate că a refuzat ofertele mai multor reviste de a poza nud cu adevărat. Este însurat din anul 2000 şi aşteaptă în septembrie anul acesta al patrulea copil.

Întrebat cum de a ajuns să îmbrăţişeze această meserie care i-a adus titlul de cel mai iubit bucătar din lume, Jamie spunea: „Când eram mai tânăr, singurele lucruri la care mă pricepeam erau gătitul şi lucrul în lemn. Aşa că am avut de ales între meseria de tâmplar şi cea de bucătar.”

Foto: Hepta

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson