Ce să te întrebi când relația de cuplu scârțâie

De Ana Munteanu pe
Începutul relației a fost unul ca în filme. Primele luni au fost lapte și miere, simțeați amândoi că sunteți făcuți unul pentru celălalt. Dar, de la o vreme, încet încet vă îndepărtați unul de altul. Și nu știți de ce. Iar tu te întrebi tot mai adesea dacă să rupi relația. Sau dacă merită salvată. Înainte să iei vreo decizie pe care să o regreți mai târziu, respiră adânc, liniștește-te și poartă o discuție. Tu cu tine.

Acestea sunt întrebările obligatorii pe care să ți le pui când relația ta de cuplu ajunge într-un impas.

  • Scoate ce e mai bun din tine?

Cu toții avem și bine și rău în noi. Persoana cu care decizi să-ți petreci restul vieții trebuie să aibă capacitatea de a-ți crește calitățile și de a-ți tempera defectele. Alege cele mai bune 5 lucruri ale tale. Acum alege calitățile pe care iubitul tău ți le „hrănește”. Sunt aceleași? Cum te-ar descrie el? Când calitățile pe care te lupți să le ai devin calitățile pe care le ai, ajungi într-o armonie perfectă.

  •  Te face să te simți în siguranță?

Și aici ne referim strict la siguranța emoțională. Te ascultă când ai nevoie de un sfat? Când doar vrei să povestești ce ai pățit azi la muncă? Te susține când vine vorba de urmatul viselor și descoperirea de noi pasiuni? Bărbații și femeile sunt construiți să gândească diferit, să îți exprime emoțiile diferit. Astfel, dacă el face eforrtul să intre în lumea ta emoțională, e un mare plus.

  • Te face să râzi?

Asta este, cu siguranță, una dintre cele mai importante întrebări. Viața e prea scurtă ca să petreci în tristețe. Și ce poate fi mai bun pentru psihic și pentru relație decât să râzi CU și DATORITĂ lui până faci febră musculară la burtă? Toți avem un umor aparte, așa că găsirea unui om care să ni-l împărtășească e vital pentru o relație de cuplu de durată.

  • Te calmează sau te enervează?

Dragostea vieții tale trebuie să reprezinte oaza ta de liniște. Curcubeul de după ploaie. Mult prea adesea oamenii se complac în relații agitate, furtunoase – și nu în sensul bun. Și așa viața e grea. Nu ar trebui să ne petrecem zilele, lunile, anii, viața într-o rlație care o face și mai grea decât deja este. Când ai o zi grea, pe umărul cui îți pui capul? Când plângi, cine îți șterge lacrimile? Jumătatea ta ar trebui să fie persoana care-ți aduce bucurii și mângâieri în viață. Nu tristeți și enervări.

  • Vă respectați reciproc?

Respectul e una din cărămizile de temelie a unei relații sănătoase. Dacă îl respecți nu îl faci de râs în fața celorlalți. Dacă îl respecți, vei vorbi direct cu el despre o problemă a voastră și nu te vei duce să te plângi întâi altora. Argumentele pe care vi le aduceți au un parcurs mult mai constructiv în prezența respectului reciproc.

  • Te provoacă?

Există foarte multe relații în care oamenii renunță să mai aducă ceva nou. Partenerul tău te provoacă mental, fizic și intelectual? Aveți ce învăța unul de la celălalt? Ați reușit să creșteți împreună dar și separat de când sunteți împreună?

Dragostea vieții tale trebuie să te impulsioneze, să te facă să devii pe zi ce trece tot mai bună, să descoperi noi orizonturi. Și singură, dar și cu el.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro