Trucuri pentru un păr îngrijit corect acasă

De Dana-Ruxandra Panghe pe
Atunci când îți usuci și coafezi părul acasă, e posibil să îl agresezi fără să îți dai seama. Iată trucuri de la hairstiliști pentru un păr îngrijit corect.

Citește și: 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți vopsești părul

Așa nu: Atunci când te pregătești să îți usuci părul, nu cumva să îți freci părul cu prosopul, avertizează Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România. Atunci când îl freci, și nu doar tamponezi cu prosopul, pentru a îndepărta excesul de apă, riști să îți casezi părul, ceea ce poate afecta definitiv structura firelor.

Așa da: Tamponează delicat părul cu prosopul pentru a elimina excesul de apă, de sus în jos, spre vârfuri.

Așa nu: Nu îți prinde părul în coadă atunci când e ud. Și mai ales, nu cu un elastic, accentuează specialistul. În această etapă, firul de păr este extrem de sensibil și se poate rupe foarte ușor. Usucă-l mai întâi, aplică o loțiune ușoară după care îl poți strange, eventual cu un elastic de tipul inel cu formă spiralată (găsești pe sephora.ro).

Citește și: Ce tunsoare să adopți în funcție de forma feței tale.

Corect: Folosește produse potrivite tipui tău de păr. De exemplu, un fir subțire are nevoie de produse light, care se pulverizează și oferă volum. Pe de altă parte, un păr rebel, gros, greu de domolit are nevoie de un produs cremos care oferă hidratare și control. Folosește-șe pe părul umed, pentru a fi sigură că acestea se distribuie uniform pe lungimea firelor de păr.

Corect: Aplică întotdeauna un produs cu protecție termică pe părul uscat, înainte de a folosi placa sau ondulatorul. În caz contrar, părul va fi supus unui șoc termic foarte mare și își va pierde hidratarea, ceea ce poate duce la un păr extrem de uscat, care se va rupe.

Gresit: Nu folosi cantități prea mari de produs de styling, pentru că acestea îți pot încărca părul și îl vor face gras mai devreme decât se întâmplă în mod obișnuit.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro