Mască din struguri pentru strălucirea părului

De Geo Berciu, pe

Strugurii sunt nu numai o sursă reală de sănătate pentru organism, ci constituie şi ingrediente preţioase pentru multe reţete naturale de îngrijire corporală.

Părul, atacat zilnic de poluare sau spălat agresiv, îşi găseşete un aliat de nădejde în struguri. Siliciul şi acidul fosforic pe care le conţin „fructele zeilor” protejează firul de păr, făcându-l mai strălucitor şi revitalizându-l.
Mască din struguri pentru strălucirea părului

Pentru aceasta, indicată este o mască de păr din struguri. Aveţi nevoie de o jumătate de banană, jumătate de avocado, un sfert de pepene galben, 6 boabe de struguri, o linguriţă cu iaurt şi o linguriţă cu ulei de măsline. Amestecaţi-le într-un blender, apoi masaţi-vă părul cu această compoziţie şi lăsaţi să acţioneze zece minute. După aceea clătiţi şi spălaţi-vă pe cap cu şampon.
Mască din struguri pentru strălucirea părului

Tot pentru podoaba capilară este indicat şi uleiul din sâmburi de struguri. Pentru menţinerea supleţii şi strălucirii părului amestecaţi două linguri cu ulei din sâmburi de struguri cu zeama de la o lămâie şi aplicaţi cu ajutorul unui tampon pe toată lungimea părului. Lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, după care spălaţi-vă ca de obicei. Este recomandat ca tratamentul să se aplice pe părul ud.
Mască din struguri pentru strălucirea părului
(Sursa foto: Thinkstock)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!