Cum să îți deschizi culoarea părului fără să îl afectezi

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Atunci când vrei să îți deschizi culoarea părului, te temi că acest procedeu i-ar putea afecta sănătatea. Așa că noi am strâns câteva sfaturi utile despre cum să ai grijă de el.

Citește și: Ce presupune tehnica glossing de colorare a părului.

De multe ori, pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să îți supui coafura la tratamente mai agresive. „Decapajul și decoloratul sunt două dintre ele. Decapajul este o spălare a culorii, în timp ce decolorarea presupune o deschidere a nuanței inițiale, aceasta din urmă fiind și mai agresivă cu firul de păr“, explica stilistul Londa Professional, Bogdan Mirică.

Indiferent de ce variantă, cel mai important lucru este ca acest proces să aibă loc într-un salon, sub supravegherea unui specialist. Doar el poate decide proporțiile de material astfel încât structura firului de păr să nu fie afectată. Acesta este un procedeu delicat și cel mai important este să ții cont de sănătatea firului de păr, adică să nu-l arzi doar de dragul de a-l avea deschis. Un mare plus, față de vopsea, este ca doar cu ajutorul acestor tehnici poți obține o deschidere considerabil mai mare.

Citește și: 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți vopsești părul.

„Însă dacă firul nu permite o astfel de procedură, poți merge pe o variantă mult mai soft și totodată foarte în trend pe timp de vară. Ombre sau o reiventare a lui – sombre sunt încă pe val. Cu ajutorul lor obții jocuri de lumină în păr fără să te alegi cu părul degradat“, adaugă specialistul Londa Professional.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!