Cum să îţi ascunzi defectele cu ajutorul coafurii

De Revista Unica pe

E foarte simplu să ascunzi defecte – buclele tale sunt mai „isteţe” decât îţi poţi imagina!

Frunte înaltă

Bretonul a revenit cu succes in tendinte, şi existenţa unuia nu doar că îţi va asigura un look la modă, dar te va ajuta să deghizezi o frunte prea înaltă, ridurile fine sau sprâncenele neastâmpărate. Un breton drept, bogat va distrage atenţia din zona frunţii şi va ascunde toate problemele din această zonă.

Urechi proeminente

Poate suna neplăcut, dar dacă ai urechi mari, care ies în evidenţă la anumite coafuri (sau dacă pur şi simplu nu-ţi place să le vezi), aminteşte-ţi să-i spui asta stilistului. În niciun caz nu trebuie să te bazezi pe tendinţe, dacă acestea evidenţiază şi mai tare urechile şi  te simţi inconfortabil – la fel şi cu nasul. Deci, dacă vrei să-ţi ascunzi urechile, părul lung, tuns în scări, care le acoperă, e cea mai bună alegere. Evită părul foarte drept totuşi, pentru că urechile pot trece prin stratul subţire de fire.

Bărbie ascuţită

Bărbia este o parte crucială a formei feţei tale şi poate avea un impact major atunci când îţi alegi o tunsoare nouă. Dacă ai faţa în formă de inimă sau bărbia proeminentă, focusează-te pe stiluri cu volum în zona acesteia şi mai jos, pentru a crea echilibru, dar mai ales încearcă să obţii mişcare în părul tău. Buclele pot crea un look inocent şi atrag atenţia de la bărbie asupra texturii şuviţelor. Cere-i stilistului o tunsoare cu volum, ca să poţi să-ţi ciufuleşti părul, pentru un aspect sexy – o soluţie rapidă şi foarte simplă!

Ochii mici

Dă strălucire ochilor mici nu doar cu un fard-contur care-i scoate în evidenţă, ci şi cu un breton deasupra pleoapelor superioare. Şi nu doar tunsoarea îţi avantajează privirea jucăuşă: ochii mici sau deschişi la culoare sunt puşi cu adevărat în lumină şi de culoarea părului. Nuanţele puternice de roşu, castaniu strălucitor sau cele de vişină pot da un plus de profunzime culorii ochilor.

Forma feţei

Şuviţele de diferite culori şi părul tuns în scări pot adăuga sau îndepărta volumul şi kilogramele în plus; va rezulta fie o faţă lungă – mai plină, fie una pătrată – mai „subţiată“. Tunsoarea ta şi felul în care o porţi îţi pot avantaja sau nu aspectul, în special dacă ai faţa pătrată sau prea lungă, cele mai frecvente probleme. Aşa că, dacă ai faţa pătrată nu-ţi alege un bob cu volum până la nivelul bărbiei – păstrează lungimea părului şi optează pentru şuviţe de diferite lungimi, care să-ţi încadreze faţa. Cum rămâne cu o faţă alungită? Stai departe de părul foarte lung, drept, cu cărare pe mijloc sau prins în coadă strânsă la spate şi alege coafuri cu mişcare şi mult volum. Întotdeauna arăţi mai bine când părul tău e plin de viaţă!

Vârsta

Mai mulţi factori care „contribuie“ la realizarea unei coafuri te pot face să arăţi mai tânără. Felul în care îţi usuci părul şi finisarea coafurii sunt importante, deci menţine-ţi lookul proaspăt şi vei părea mult mai modernă. Evită stilurile învechite şi optează pentru coafuri naturale, care, aparent, nu solicită multă îndemânare. Lasă câteva şuviţe pe faţă fie că părul e prins sus, fie că e jos. Iar must-have-ul sezonului, bretonul, te va face instantaneu să arăţi şi să te simţi mai tânără.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro