10 semne că trebuie să-ţi schimbi coafura

De Revista Unica pe

Moda se schimbă în fiecare sezon, la fel şi coafurile. Dacă faci parte din clubul fetelor super stylish, adoptă un nou look cel puţin de două ori pe an, când se schimbă trendurile
Farmecul tău nu trebuie să se spulbere în faţa celor din jur şi mai ales în faţa iubitului. Cea mai de preţ parte a frumuseţii şi a personalităţii tale este părul. Iar el trebuie să fie ca tine: unic şi inegalabil de
frumos. De aceea, e esenţial să descoperi mereu „formule magice“, care să ţi se potrivească numai ţie. Cel mai simplu mod de a fi mereu în trend? Începe cu o tunsoare versatilă, apoi schimbă-ţi textura şi culoarea de câte ori vrei ceva nou! Variante ai nenumărate.
Hai, prinde curaj!

1 Petreci mai mult de 20 de minute cu stylingul. Dacă-ţi ia aşa mult, fără îndoială tunsoarea ta nu se potriveşte cu textura părului. Supertruc: spune-i stilistului să te tundă pe părul buclat, dacă aşa-l ai (ca să te bucuri de onduleuri bine definite), sau să- i dea volum părului lins, printr-un bob franjurat.

2 Părul şi pielea ta au aceeaşi culoare. Dacă tonurile părului şi ale pielii au devenit prea apropiate, atunci poţi încerca şuviţe mai deschise decât culoarea părului. Optează pentru o nuanţă caldă, folosind produse pe bază de peroxid şi fără amoniac, pentru a-i da părului volum, fără să-l deterioreze.
3 Două cuvinte: fără strălucire. Să-ţi scurtezi semnificativ părul poate fi singura cale de a învinge deshidratarea şi aspectul tern. Dar, în acelaşi timp, aplicarea unei creme de styling pentru hidratare (mai puţin la rădăcină) îi va reda supleţea şi-l va face mai rezistent.

4 Şuviţele sunt mai evidente decât culoarea părului. „Ăsta-i primul semn că şuviţele mai deschise la culoare au devenit nepotrivite cu nuanţa părului“, spune hair-stilistul Laurent Tourette. Soluţia? Ia în
considerare o singură colorare pentru a obţine o culoare uniformă şi acordă-i părului trei luni de răgăz, să-şi revină, folosind săptămânal măşti regenerante.

5 Vestimentaţia ta a evoluat; nu şi coafura. După spusele lui Bogdan Mirică, hair-stilist la Fantasy Hair Studio, alternarea stilurilor vestimenatre e scuza perfectă pentru a-ţi updata coafura. În acest fel, lookul tău va fi perfect din cap până-n picioare. De exemplu, dacă recent ai pierdut ceva kilograme şi ai revenit la hainele ce-ţi pun în valoare formele, cu siguranţă meriţi şi o coafură care să-ţi avantajeze şi noua formă a feţei.

6 Colegii din liceu te asigură că nu te-ai schimbat deloc în ultimii ani! Ghici de ce? Probabil pentru că e timpul pentru o tunsoare nouă. Începe să te inspiri colectând imagini cu tunsori care-ţi plac cel mai mult. Agyness Deyn e doar una din modelele de pe catwalk care adoptă în fiecare sezon un alt look, iar rezultatul profesioniştilor e mereu splendid! Deci, programează-te la salon!

7 Părul tău nu mai are volum. Cel din creştet s-a aplatizat, cel din părţi se electrizează enervant şi nu-ţi mai încadrează demult cum trebuie trăsăturile. „Dacă situaţia se menţine astfel chiar şi după ce l-ai coafat uscat, fie îl ondulezi, fie îi tunzi de urgenţă vârfurile“, spune Laurent Tourette.

8 Nu mai primeşti complimente legate de părul tău. „O mică şmecherie menită să atragă atenţia e să-ţi pui părul pe bigudiuri şi să-l încălzeşti cu uscătorul“, sugerează Laurent Tourette. „Dintre toate ustensilele pentru coafat, acestea asigură cele mai naturale şi mai sexy bucle“, continuă hair-stilistul.

9 Îl prinzi mereu în coadă. Bogdan Mirică sugerează crearea unui breton sau tunderea părului în trepte pentru ca acesta să capete o formă – astfel, îţi va plăcea mai mult să-l porţi liber pe spate. În plus, sunt unele dintre cele mai hot trenduri ale sezonului, ideale dacă vrei să maschezi o frunte înaltă sau o faţă plină.

10 Te machiezi mai intens, din nevoia de culoare. O nuanţă potrivită a părului redă tenului aspectul radios. „Cel mai sigur mod de a descoperi culoarea de păr ce ţi se potriveşte e să priveşti pozele din copilărie.
Cu timpul, aceasta se închide, aşa că privind înapoi vei găsi culoarea ideală“, te sfătuieşte Bogdan Mirică.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro