Încearcă machiajele de pe catwalk!

De pe

Află de la make-up artiştii Mirela Vescan (Rimmel London) şi Dana Argeşan cum poţi crea acasă machiajele îndrăzneţe de pe catwalk.
Mai multe sfaturi şi lookuri explicate pas cu pas (numai bune pentru întâlniri romantice sau petreceri fastuoase) vei găsi în revista Unica de februarie.
MIRELA VESCAN
Culoarea care te înseninează
Un machiaj aparent neglijent, în culorile cerului, uşor de realizat, avantajos doar pentru persoanele cu tenul deschis la culoare, palid.
1. Optează pentru un fond de ten cu putere foarte mare de acoperire, pe care să-l aplici cu un bure]el umed.
2. Aplică fardul bleumarin pe toată suprafaţa pleoapelor, din col]ul intern până în cel extern, cu o pensulă lată, din păr foarte fin. Pentru pleoapa inferioară, alege aceeaşi culoare, dar cu un ton mai închis şi aplic-o de la rădăcina genelor în jos, cam jumătate de centimetru.
3. Foloseşte în interiorul pleoapei inferioare un creion bej; tot cu acest creion insistă în colţul intern al pleoapelor, pentru a ob]ine un efect de ochi luminos şi umed.
4. Renunţă la fardul de obraz şi înlocuieşte rujul cu un balsam de buze.
Fond de ten Stay Matte: 24 lei, Rimmel London
Fard de pleoape Pure Colors Duo: 26 lei, Astor
Creion BIO pentru pleoape, Sante: 49,99 lei, Logona (www.life-care.ro)

DANA ARGEŞAN
Cuplu inedit
Creează un machiaj surprinzător prin combinarea clasicului şi pasionalului ruj roşu cu o nuan]ă deschisă de eyeliner la baza genelor.
1. După uniformizarea tenului, stilizează sprâncenele în tonuri de roşcat, cu un produs pe bază de ceară pentru ob]inerea unui efect compact.
2. Eyelinerul poate fi aplicat şi cu ajutorul unui fard de pleoape cremos pe pensula de tuş şi trasat cât mai precis, la rădăcina genelor.
3. Aplică fond de ten pe buze, pentru uniformizarea culorii, dar totodată şi pentru trasarea mai uşoară a conturului.
Ruj Giordani Gold Scarlet: 22,99 lei, Oriflame
Fond de ten Teint Miracle Compact: 201 lei, Lancôme
Pro liner: 105 lei, Kryolan
O privire de milioane
Crezi că o singură privire poate exprima mai mult decât o mie de cuvinte? Vrei un machiaj care să-ţi pună ochii în evidenţă? Iată o variantă îndrăzneaţă de smoky eyes.
1. Pentru ob]inerea unui smoky eyes corect şi uşor, trebuie aplicat pe pleoape fond de ten şi fixat perfect cu ajutorul unei pudre-pulbere translucidă.
2. Fardul închis la culoare poate fi aplicat în textură-cremă (dar nu textură grasă), care în momentul când s-a uscat rămâne intact. Aplică-l în centrul pleoapei şi întinde-l în jur cu aplicatorul special. Repetă acest pas şi pe pleoapa inferioară, iar la final, creează aspectul de ochi de pisică.
3. Aplică fard auriu în col]urile interne ale ochilor şi continuă cu o nuan]ă de fard satinat arămiu, aplicată cu degetele, peste cel negru, până la mijlocul pleopei superioare. Nu uita de mascara sau gene false.
4. Păstrează echilibrul şi foloseşte un ruj nud cremos pe buze.
Ruj irizat: 38 lei, Peggy Sage
Paletă pentru pleoape Aqua Eyes: 170 lei, Make Up For Ever
Pudră liberă: 78,22 lei, Peggy Sage

foto: Cacharel, Hepta, Jil Sander, Roberto Cavalli

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro