Unica, mai 2009: Fara prejudecati!

De Raluca Hagiu, pe

De cate ori nu ti s-a intampat sa gandesti (daca nu chiar sa o spui cu voce tare): “femeile la volan sunt un dezastru”, “soferii de Tico sunt pericol public”, “modelele…
…sunt superficiale”, „blondele au IQ-ul cat numarul de la pantofi”, „vedetele sunt doar o imagine creata de PR-i” si altele. Stereotipurile sunt o conventie, o imagine despre un grup care are aceleasi atitudini, aparente sau comportamente. Ele stau la baza prejudecatilor. E adevarat, clasificarea ne ajuta sa ne simplificam si organizam lumea.

Unica, mai 2009: Fara prejudecati!Recunoaste, si tu faci asta… Iti asezi cunostintele, prietenii, familia in categorii, tipologii sau sertarase ale mintii tale, pentru ca in felul acesta e mult mai usor sa controlezi lucrurile. Persoanele devin previzibile. Lumea devine mai simpla.
Luna aceasta, Unica te provoaca sa renunti la stereotipuri, la idei preconcepute, la prejudecati. Sau cel putin sa incerci. De pilda, incearca sa o privesti pe Andreea Mantea altfel decat prin prisma stirilor din tabloide si a mult comentatei ei relatii cu Andrei, un barbat insurat.
Cand a aparut in presa stirea ca actuala sotie a lui Andrei (doar in acte) este insarcinata si el mai are un copil din alta relatie, au inceput „comentariile”: „ce fel de femeie se iubeste cu un barbat insu rat?”, „ah, pai ii face un copil si ei si apoi o lasa!”. Nu spun ca e bine sau rau ca a intrat in aceasta relatie, ci te invit sa evaluezi lucrurile din mai multe unghiuri inainte de a pune o eticheta. Cine este Andreea Mantea pe care am cunoscut-o noi? O fata de 22 de ani, foarte frumoasa (colega mea Luisa care a fost la sedinta foto poate depune marturie), ambitioasa, determinata (a participat neincetat la castinguri pana cand a obtinut primul job), muncitoare, simpatica, glumeata. Si foarte indragostita. Si pentru ca a venit vorba despre dragoste, designeri roma ni celebri iti recomanda zece rochii de mireasa, accesoriile si machiajele potrivite pentru nunta. Nu stii cu ce „sa-l imbraci” pe mire? Avem si pentru el cateva sugestii in paginile Special mariaj.

Si Lucian Mandruta este indragostit. De familia lui, de meseria pe care o are si de barci. Asa ca s-a hotarat sa traverseze Atlanticul si sa faca un teledon cu scop umanitar. Citeste interviul lui despre pasiunea pentru barci, noua carte „Ce n-a avut loc in prompter” (ti-o recomand, are un stil spumos) dar si comentariile lui amuzante despre cateva vedete autohtone.

Intra pe www.unica.ro/campanie, ti-am pregatit o surpriza!

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!