Top 5 castele şi palate superbe din Europa

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 17:29

Dacă tot a venit toamna, putem să shimbăm planurile de plajă pe unele de city break. De ce să vizităm clasicele capitale europene când putem să experimentăm puţin? Iată un top 5 castele şi palate superbe din Europa pe care trebuie să le vezi toamna asta.
Chambord
Castelul regal Château de Chambord din localitatea Loir-et-Cher este cel mai mare de pe valea Loirei din Franţa şi unul dintre cele mai cunoscute din lume. Castelul este celebru datorită frumoasei arhitecturi renascentiste franceze (un amestec de stil medieval şi stil al Renaşterii). A fost construit de regele Francisc I cu scopul de a-i servi drept reşedinţă de vânătoare.
Top 5 castele şi palate superbe din Europa
Mont Saint-Michel
Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică din Golful Saint-Malo (NV Franței) din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, iar în timpul refluxului devine peninsulă. Pe Mont Saint Michel (trad: Muntele Sfântului Mihail) se găseşte un sat foarte mic și o mănăstire fortificată (sec. VIII – XIV). Este principala atracţie turistică din regiunea franceză Normandia datorită fluxului impresionant.
Top 5 castele şi palate superbe din Europa
Neuschwanstein
Cel mai cunoscut dintre cele trei palate regale construite pentru Ludovic al II-lea de Bavaria, castelul Neuschwanstein este situat în Alpii Bavarezi din Germania. Castelul nu a fost niciodată terminat, deoarece nu era gata la moartea regelui, în 1886, dar stilul arhitectonic romantic al sec 19 este evident. Castelul frumoasei adormite de la Disneyland este realizat după modelul lui.

Top 5 castele şi palate superbe din Europa
Palacio da Pena
Palatul Naţional Pena din Sintra, Portugalia este cel mai vechi palat european inspirat de romantism. A fost construit iniţial ca un palat regal, dar donat mai apoi unei mănăstiri.
Top 5 castele şi palate superbe din Europa
Castelul Huniazilor
Cunoscut şi sub numele de Castelul Corvinilor este cetatea medievală a Hunedoarei şi unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale ale stilului gotic din România. Castelul a fost ridicat în secolul XV de Ioan de Hunedoara şi aici se pare că a fost întemniţat Vlad Ţepeş. Accesul în castel se face pe un pod de lemn, susţinut de patru piloni masivi de piatrã, ce face trece peste pârâul Zlaşti.
Foto: Shutterstock, Thinkstockphotos, Facebook.

Vezi si: Castele Romania – cele mai frumoase castele de vizitat in Romania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!