Cum să scoţi pete de grăsime cu cretă şi alte două metode simple

De Unica.ro pe

Ştiai că poţi să scoţi petele de grăsime cu o bucată de cretă? Vezi cum se face. Îţi propunem şi alte două metode simple de a scoate petele de grăsime.

Cum se scot petele de grăsime cu cretă

Chiar dacă nu îţi plac desenele pe asfalt, trebuie să ţii în casă o bucată de cretă albă. Este foarte utilă atunci când ai de scos o pată de grăsime, fie că e o pată de ruj, ulei, cremă de mâini grasă sau sos.
Nu trebuie decât să freci cu cretă albă pata respectivă, apoi pune obiectul pătat în maşina de spălat şi spală-l ca de obicei. Praful de cretă va absorbit grăsimea, care va fi apoi îndepărtată de detergentul tău obişnuit.
Cum se scot petele de grăsime cu detergent de vase şi oţet

Cum scoţi petele de grăsime cu detergent de vase şi oţet

Aplică pe pată puţin detergent de vase lichid. Freacă puţin locul respectiv până face spumă, apoi lasă detergentul să acţioneze câteva minute. La final, clăteşte bine cu oţet, deasupra chiuvetei. Dacă pata este mai veche şi nu iese din prima, poţi să repeţi procesul de două-trei ori.
La final, spală obiectul pătat la maşină.

Cum se scot petele de grăsime proaspete

Dacă pata de grăsime este prospătă, o poţi scoate foarte uşor. Ai nevoie de un produs absorbant sub formă de pudră. Poate fi amidon, sare, pudr de talc sau bicarbonat. Presară produsul pe pată, lasă-l câteva minute să absoarbă grăsimea, apoi periază ţesătura folosind o perie moale. La final, freacă locul respectiv cu un detergent potrivit.
Metoda se poate folosi pentru covoare, tapiţerii, lână, mătase.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro