Locuri romantice în Lefkada

De Unica.ro, pe
Cele mai plăcute amintiri din vacanţa de vară rămân plimbările la apus, alături de persoana iubita sau cinele direct pe plajele scăldate de valurile spumoase şi sărutate de lumina caldă a lunii.

Insula stâncilor albe este o adevărată grădină a raiului, cu zone de promenadă lungi, oraşe cosmopolite şi sate rustice. Liniştea predominantă este atuul principal al Lefkadei, dincolo de plajele lungi străjuite de stânci care se înaltă până la cer.

Nu foarte departe de oraşele agitate, într-un imperiu căptuşit cu vegetaţie de un verde intens, vei găsi satul de pescari Agios Nikitas. Este unul dintre puţinele locuri greceşti nealterate încă de turismul în masă, unde tradiţiile şi obiceiurile locului au fost păstrate şi transmise din generaţie în generaţie. Casele modeste, cu pereţi albi sclipesc în bătaia soarelui. La apus par învelite cu o pătură în culorile curcubeului. Atmosfera prietenoasă, îţi aminteşte de poveştile cu zeii greci pe care le ascultai când erai copil. Imoralizează peisajele văzute de pe plaja micuţă, dar pitorească… sunt de nedescris.

Situată într-un golf cu ape precum cristalul, staţiunea Nidri este poate cel mai cunoscut loc al insulei. Peisajele completează un tablou cu nuanţe romantice, însă viaţa de noapte pronunţată, cluburile, tavernele şi puburile, facilităţile numeroase de petrece a timpului liber şi magazinele elegante îi dau un aer de modernitate. Înconjurată de o zonă verde, cu păduri de pini şi flori luxuriante, staţiunea este locul perfect pentru un picnic în natură sau o cină la lumina lumânărilor, pe malul mării.

Turiştii pasionaţi de sporturile de apă, vor găsi în Leflada, dincolo de zonele parcă rupte din paradis şi locuri unde pot practica activitatea dorită. În Vassiliki vei găsi o plajă renumită pentru condiţiile foarte bune pentru windsurfing, ba chiar face parte dintr-un top european, ocupând locul trei, în ceea ce priveşte acest sport. Tot aici se organizează anual, festivalul sporturilor nautice, atmosfera este memorabilă, iar peisajele de o frumuseţe delicată.

Mădălina Isar

Early Booking Lefkada

Hotel Posidonio 3*- de la 164 Euro + 85 Euro, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!