Cum scoţi grăsimea de pe pereţii din bucătărie

De Diana Zagrean, pe

Grăsimea uscată care a sărit din tigaie şi a rămas pe pereţii tăi ca o operă de artă rupestră nu se curăţă prea uşor şi nu ai chef să zugrăveşti? Vezi cum scoţi grăsimea veche de pe pereţii din bucătărie, fie ei vopsiţi cu lavabilă sau din faianţă.
 

Cum scoţi grăsimea de pe pereţii vopsiţi

Una dintre cele mai bune soluţii DIY de curăţat petele de grăsime sărite pe pereţii din bucătărie este cea din apă şi oţet alimentar.
Deşi sună foarte simplu, soluţia face treaba mai bine decât multe substanţe complexe şi pline de chimicale, care pot duce la cojirea peretelui, la decolorarea lavabilei sau altele.
Soluţia se face 1:1 şi doar pentru petele foarte vechi se face mai cncentrată.
Important: Nu lăsa locul să se usuce singur, deoarece rişti să rămână o diferenţă de culoare pe vopsea, indiferent dacă e lavabilă sau nu.
Şterge bine şi tamponează cu prosoape de hârtie până se absoarbe o mare parte din umezeala lăsată în urmă.
Poţi încerca şi cu pasta din bicarbonat de sodiu despre care am mai vorbit în alte articole anterioare.

Cum scoţi grăsimea de pe pereţii cu tapet

Dacă petele de grăsime de pe perete sunt pe un tapet din hârtie lucios, poţi scăpa de probleme cu o soluţie din amidon şi apă. Lasă să se usuce bine şi curăţă încet, până se cojeşte cu totul.
Dacă tapetul este gros şi cu model în relief, rişti să îl uzi degeaba cu oţet sau bicarbonat şi amidon. Încearcă o pastă din amidon, bentonită, argilă şi puţin detergent lichid. Lasă pasta să se usuce şi cojeşte cu mare grijă.
Sursa foto femeie curăţă bucătărie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!