Ce trebuie să faci când geamurile termopan s-au deplasat

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 21 aprilie 2017, 10:14
Dacă ai observat că ferestrele tale nu se mai închid etanș, că se simte curent în jurul lor sau sunt vizibile inflitrații, înseamnă că ferestrele tale cu geam termopan au nevoie să fie reglate.

Cum îți dai seama că ferestrele tale au nevoie de reglaj

Pe măsură ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasă și își pierd proprietățile.

Dacă așezi o lumânare în dreptul ferestrei și flacăra se mișcă necontrolat înseamnă că geamurile tale termopan nu se aliniază corect.

Dacă pui o foaie de hârtie între deschidere și toc, apoi închide fereastra și încearcă să tragi foaia. Dacă foaia nu întâmpină rezistență și o poți trage ușor, trebuie să îți reglezi ferestrele.

Cum reglez ferestrele de termopan

Găsește bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unui imbus sau patent, încearcă să strângi acel bulb. Acțiunea se va repeta pe toate geamurile.

Strângerea acestui bulb este doar o reglarea presiunii.

Dacă această strângere nu funcționează cum și-ai dorit, încearcă să schimbi garnitura geamului termopan sau să ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.

Dacă tâmplăria s-a mișcat vei folosi un imbus ca să calibrezi ferestrele pe verticală și orizontală. Reglajul se face la balamale și e valabil și pentru ferestrele oscilobatante.

Sursa foto Shutterstock

Citește și Motivul pentru care toate avioanele au ferestre ovale

Citește și 5 soluţii rapide de curăţat oglinzi şi ferestre

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!