Cărți de citit la plajă vara aceasta

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Sâmbătă, 18 iunie 2016, 12:48
Povești de dragoste, thrillere captivante, pline de mister sau jurnalul unei pictorițe celebre. Îți propunem o listă cu câteva cărți de vacanță, perfecte de citit la malul mării. Ce alegi?

Convinge-mă

de Lee Child

roman editura Trei

Ajuns în Mother’s Rest, o mică localitate din America, Jack Reacher se trezește prins într-o aventură pe viață și pe moarte, la care nu se așteptase atunci când coborâse din tren în gara din acel oraș. Mica așezare agricolă este locul unor crime înfiorătoare, pe ale căror urme pornește Reacher, alături de Michelle Chang. Ceea ce descoperă întrece chiar și cele mai sumbre așteptări pe care le aveau cei doi. (Editura Trei, 45 lei)

Poftă de ciocolată

de Care Santos

editura Humanitas Fiction

O cicolatieră fină, din porțelan alb, unește destinele a trei femei care trăiesc în secole diferite. Povești de dragoste, în care iubirea sau renunțarea îmbracă nenumărate forme, istorii despre prietenie, ambiții sau trădări, toate acestea se regăsesc în viețile unor femei puternice și sofisticate. Totul pe fundalul unei Barcelone aflate mereu în transformare. (Editura Humanitas Fiction, 37 lei)

Central Park

de Guillaume Musso

Editura All

Alice are 30 de ani și este căpitan de poliție în Brigada Criminalistică din Paris. Gabriel este american, pianist de jazz. Cei doi se trezesc dimineața la 8 pe o bancă din Central Park, New York, legați cu cătușe unul de altul. Nu se cunosc și nici nu își amintesc să se fi întâlnit vreodată. Nu mai au acte, bani și telefoane mobile, Alice are o pată de sânge pe cămașă, iar din arma ei lipsește un glonț. Nu le râmâne decât să afle ce s-a întâmplat, iar adevărul pe care îl vor descoperi le va schimba amândurora viețile. (Editura All 49,90 lei)

Cartea secretă a Fridei Kahlo

de F.G. Haghenbeck

Editura Nemira

Scriitorul mexican Francisco Gerdardo Haghenbeck a reconstituit viața celebrei pictorițe Frida Kahlo, reușind să îmbine elemente biografice cu ficțiunea și momente istorice. S-a inspirit din fragmente din jurnalul Fridei, din relatări de epocă și mărturii, scriind o carte care s-a bucurat de un succes imens, fiind tradusă în șaptesprezece limbi. (Editura Nemira, 39,90 lei)

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!