Cosmetice handmade, pasiune, afacere şi mod de viaţă

De Erika Chivu, pe

Curentul hand made, care ne-a adus mai întâi bijuterii, apoi genţi, haine şi obiecte de decor, a atins şi piaţa produselor de îngrijire personală.
Cosmeticele hand made, mai sănătoase decât brandurile consacrate, dar mai ieftine decât produsele bio, se găsesc şi la noi pe internet sau la târguri de profil.

Printre cei care vând cosmetice handmade se numără Adriana şi Alexandra, două femei cu poveşti asemănătoare şi o pasiune comună. Ambele au lucrat în domenii care nu au nimic în comun cu înfrumuseţarea, dar de curând au ales meseria de mămici fulltime care le permite să fie alături de copiii lor, dar şi să se ocupe de pasiunea pentru cosmetice.

Copiii, sursă de inspiraţie

 
Cosmetice handmade, pasiune, afacere şi mod de viaţăAdriana a fost atrasă de natura şi puterea vindecătoare a plantelor încă din adolescenţă, când şi-a dat seama că uleiurile naturale sunt mai bune decât orice cremă. Pentru Alexandra, totul a început cu alimentaţia fetiţei, care trebuia să fie cât mai naturală.

„Printre cele mai minunate descoperiri s-au numărat atunci untul de cacao şi uleiul de cocos, de care m-am îndrăgostit iremediabil şi cu care am început să mă joc la bucătărie”, povesteşte ea.

Aşa a ajuns să-şi facă primul produs cosmetic: un exfoliant cu miere, zahăr brun, cocos şi cacao. „Când am ieşit de la duş eram ca într-o transă, mă miroseam în continuu şi îi ziceam mamei să mă mângâie, să vadă ce piele fină am”, îşi aminteşte Alexandra.

Tot bebeluşul a fost şi inspiraţia Adrianei. A vrut să-l protejeze de chimicalele din cosmetice, aşa că a decis să facă ea singură un săpun. „M-am apucat să citesc, să calculez cu precizie reţetele şi să le pun în practică”, spune Adriana.

Cosmetice handmade, pasiune, afacere şi mod de viaţăÎncântată de ce i-a ieşit, le-a povestit cunoscuţilor şi aşa a primit prima comandă serioasă, după care a fost nevoită să-şi deschidă un blog şi un magazin online.

Astăzi, brandul Maryllis este cunoscut amatoarelor de cosmetice naturale.

Unturi şi uleiuri naturale, principalele ingrediente

Al doilea produs al Alexandrei a fost o cremă cu ceară de albine şi ulei de cocos, cremă care s-a transformat curând în „Salvează-mi pielea”, unul din cele mai cunoscute produse ale ei. În „afaceri” s-a lansat printr-o campanie online, în care a pus produsele la dispoziţia câtorva blogeri. Cum recenziile au fost pozitive, clienţii nu au întârziat să apară.  

Sub brandul „Loţiuni de corp solide„, Alexandra vinde şi brioşe de baie, exfoliante, balsamuri de buze, măşti de faţă, after shave-uri, toate din câte două sau trei ingrediente. O brioşă de baie costă 10 lei, iar un after shave sau o loţiune de corp solida – 20 de lei.  

Citeşte în pagina următoare despre săpunurile naturale handmade!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!