Uranus, planeta origanilităţii şi a divorţului

De Corina Buhagiar pe

A doua planetă guvernatoare a Vărsătorului te îndemnă să te scuturi de jugul rutinei şi al obişnuiţei, să cauţi noul şi libertatea cu orice preţ.

Descoperită pe 13 martie 1781, prima dintre planetele „moderne” necunoscute în antichitate, s-a stabilit că co-guvernează zodia Vărsotorului, alături de Saturn. Lui Uranus i s-ar datora, deci, excentricitatea şi originalitatea acestor nativi. Uranus nu se mişcă ca celelalte planete. Nu!… El trebuie să fie mai cu moţ, şi se rostogoleşte pe orbită, sfidând ordinea firească a lucrurilor.
 

Dacă ar fi să personificăm energiile acestei planete, ar arăta cam aşa: profesorul trăznit care vrea să inventeze maşina de călătorit în viitor (trecutul nu-l interesează, ca fiind deja fumat), revoluţionarul care îndemnă masele la revoltă sau iubitul care încearcă să te convingă ce interesant ar fi să împărţiţi patul cu mai multe persoane. Uranus e responsabil peste tehnică şi invenţiile geniale. Dacă la unii aceasta ajunge un pic pervertit, găsim situaţii gen americanul care s-a căsătorit cu televizorul sau japonezul îndrăgostit de femeia – robot.
 
E supranumită planeta divorţului, dar nu din cauză că ar avea ceva cu iubirea. Dimpotrivă. Legenda spune că Afrodita sau Venus, zeiţa iubirii, s-a născut din sperna lui Uranus, cel castrat de propiul său fiu, Cronos sau Saturn. Plus spuma mării… Uranus nu distruge iubirile adevărate şi pline de pasiune. În schimb, este cel care îţi şopteşte să-i dai papucii când viaţa voastră împreună semană mai mult cu o corvoadă insipidă, fără nicio surpiză sau transformare.
 
Pe scurt… Baţi pasul pe loc şi te plictiseşti? Nu zi de două ori… Că-ţi trânteşte Uranus o schimbare neaşteptată, o situaţie inedită în care nu ştii dacă să râzi sau să plângi! Sau îţi trimite un prieten Vărsător dornic să-ţi îmbunătăţească sau să-ţi revoluţioneze viaţa, de-o să vrei să fie ca înaite!

Foto:Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro